Yunanistan sınırındaki hareketlilik yatıştı

Yunanistan sınırındaki hareketlilik yatıştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel ziyaretinin ardından Yunanistan sınırındaki sığınmacı hareketliliğinin yatıştığı bildirildi. Yunan makamları bir kaç kişi dışında sınırı geçme girişimi yaşanmadığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Brüksel'e giderek Avrupa Birliği yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmeler sonrası Türkiye-Yunanistan sınırındaki gerginliğin azaldığı bildirildi.

Yunan devlet televizyonu ERT artık sınırı karadan ya da Meriç Nehri üzerinden geçmeye çalışan sığınmacı grupları olmadığını sadece tek tek bazı sığınmacıların sınırı geçmeyi denediğini duyurdu.

Ayrıca Pazarkule Sınır Kapısı yakınında zarar gören tel örgünün tamirinin yapıldığı bilgisi verildi. Pazartesi günü de Ege Denizi'ndeki Yunan adalarına geçen sığınmacıların sayısının son derece az olduğu kaydedildi.

Erdoğan Brüksel'deki görüşmelere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada 18 Mart 2016 tarihli Türkiye-AB Mutabakatı'nın gözden geçirilerek güncellenmesi, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, müzakerelerin canlandırılması, yeni fasılların açılması, mülteciler için vadedilen toplam 6 milyar euro ve ilave fon gibi konular üzerinde durduklarını söylemişti.