Yunanistan sürekli tahrik ediyor!..

Meydanı boş buldular ya!..

Sadece esip savurmakla kalmıyorlar. Ardından da hemen icraata geçiyorlar!.. Yunanistan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, 19 Aralık Çarşamba günü, Yunan silahlı kuvvetlerinin bölgedeki barış ve istikrarı korumakla görevli olduğunu iddia ederek "Türkler kayalıklarımıza çıkarsa yerle bir ederiz. Hükümetimiz de aynı görüştedir" demişti. Şımarıklıkları ve küstahlıklarının karşılığında hak ettikleri şamarı yemeyen, enseleri nedense patlatılamayan(!) Yunan, bu rezil demecin arkasını hemen doldurdu. Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos bir gün sonra (20 Aralık Perşembe) Aydın Bulamaç Adası'na gelerek Türkiye'ye yine meydan okudu. İşgal altındaki Aydın Bulamaç Adası'nda, egemenlik ve bayrak gösterisi yapan Kammenos ile ilgili haber resim ve video görüntüleri Yunan Savunma Bakanlığı resmî internet sitesinden tüm dünyaya  yayımlandı.1-20181228165410.jpgTürkiye'ye karşı alçakça yapılan bu hareketlere karşılık Ankara'dan Yunanistan Cumhurbaşkanı telefonla aranmadı!.. "Askerlerini adalarımızdan çek" denmedi. Ege'de savaş gemilerimiz hareketlenmedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos işgal altındaki adamıza piknik yapmaya mı gelmişti?..

Hayır!..

Aydın Bulamaç Adası'nda işgalci Yunan askerlerini denetleyen Kammenos'a, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis de eşlik etti.2-20181228165345.jpg3-707.jpgAydın Bulamaç Adası'nda denetlemelerini tamamlayan Kammenos ve Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis, işgalci Yunan askerleri ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.4-414.jpgYunanistan Genelkurmay Başkanı'nın Türkiye'ye küstahça hakaretler yağdırdığı günün ertesinde gayet bilinçlice yapılan bu gövde gösterisi sadece askerî denetleme ile mi sınırlı kaldı?..

Hayır!..

Yunanistan, o gün Türk hava sahasını da elini kolunu sallarcasına ihlal etti. Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, "Yunan Savunma Bakanı Kammenos ve Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis, Aydın Bulamaç Adası'na askerî helikopter ile geldi. Türk Hava Sahasını 6 mil ihlal eden Yunan askerî helikopterine hiçbir önleme yapılmadı. Türk Hava Sahası kevgire döndü" dedi. Yalım, tepkisini, "Yunan Savunma Bakanı Kammenos ve Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis, Türk topraklarında Türkiye'ye meydan okurken AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan'a müzik notası bile verilmedi" diye sürdürdü.

Türk toprakları Batı'dan işgal edildi. 2018 yılına ait ilginç bir istatistik ile yazıya nokta koyalım;

Bu yılın ilk 11 ayında sadece Kilis Devlet Hastanesi'nde 4 bin 111 doğum olayı meydana geldi. Bunlardan 2 bin 524'ü Suriyeli!..

Nereye gidiyoruz?.. Bileniniz var mı?..   

 

Yazarın Diğer Yazıları