"Yunanistan, Türkiye'nin sorunlarından yararlanmak istiyor"

"Yunanistan, Türkiye'nin sorunlarından yararlanmak istiyor"
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Yunanistan'ın Türkiye'nin ekonomik sorunlarından faydalanarak bölgesel güç olmak için girişimlerde bulunduğunu ancak ABD'nin İncirlik'ten vazgeçmeyeceğini söyledi.

Fatih ERBOZ / ANKARA

Yunanistan'ın sürekli olarak Türkiye'nin sorun yaşadığı dönemlerde bu tür çıkışlar gerçekleştirdiğini kaydeden Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"ABD'nin Yunanistan'da İncirlik tarzı bir üssü yok. Yunanistan artık son zamanlarda Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını görüyor. Böyle çağrılar yapıyor. Bir anlamı yok bunun. Türkiye'nin durumu ile Yunanistan'ın durumu farklı. Rusya ile mücadele edebilmesi için ABD'nin Türkiye'nin hava sahasını kullanması gerekiyor. Yunanistan'a üs kurarsa yine Türkiye'nin hava sahasını kullanacak, ayrıca deniz üssünü kursa Karadeniz'e çıkmak için yine Türkiye'ye gelecekler. Yunanistan fırsatı değerlendirmek istiyor. Türkiye'nin de sıkıntılarını herkes takip ediyor. Yunanistan biz de varız demek istiyor."

"GÜNEY SINIRIMIZDA GELİŞMELERE DİKKAT"

Suriye ile ilişkilerin kötüleşmesinin birçok sonuçları olduğunu bildiren Karakuş, "Barzani'yi dize getirirdiniz. İran ile ilişkilerinizi güçlendirirsiniz. ABD'de de buralara gelemezdi. Yapılan hata büyük oldu, Türkiye'nin güneyi ABD ile Rusya arasında paylaşıldı adeta. Böyle hatalar yapmayacaksınız. Ancak hata üzerine hata yapılıyor maalesef. Dış politikada yapılan sonuçların geri dönüşü zor olur. İşte Suriye'de durum ortada. Bunu düzeltmeniz elbette kolay değil. Düzelmez diyemeyiz elbette ama zor. Bu nedenle dış politikada dikkatli adımlar atmak gerekiyor" dedi. 

"OPERASYON GİZLİ KALMALIYDI"

Erdoğan Karakuş, Lazkiye'den 9 teröristin getirilmesinin ifşa edilmesinin doğru olmadığını ve bu tür durumların söylenmemesi gerektiğine de vurgu yaptı. Karakuş, "O zaman Türkiye üzerinde başka ülkeler bir şey yaptığında söz söyleyemezsiniz. Bu operasyonu yaparsınız ve söylemezsiniz. Türkiye'nin istihbarat işleri gizlidir. Teröristleri getirdiniz mahkemeye çıkarırsınız. Bunun dışında bir şey olmaz. Suriye'nin merkezi hükümetinin olduğu yerde yapılan operasyonu ifşa ediyorsunuz. Türkiye'de dış ilişkiler, MİT'in hareketleri güzel ama bunlar açıklanmaz. Suudi Arabistan'a ne diyeceksiniz" diye konuştu.