Yunanistan'da telefonu dinlenen muhalefet lideri, Başbakan Miçotakis'i suçladı

Yunanistan'da telefonu dinlenen muhalefet lideri, Başbakan Miçotakis'i suçladı
Yunanistan'da telefonu Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlendiği ortaya çıkan muhalefet partisi PASOK'un lideri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nikos Andrulakis, Başbakan Miçotakis'i suçladı.

Yunanistan''da telefonu Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlendiği ortaya çıkan muhalefet partisi PASOK''un lideri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nikos Andrulakis, Başbakan Kiryakos Miçotakis''in, "kurulan derin devlet düzeni hakkında açıklama yapmaktan düzenli şekilde kaçındığını" söyledi.

Andrulakis, EYP Başkanı Panagiotis Kontoleon ve Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis''in istifasına neden olan dinleme skandalına ilişkin açıklama yaptı.

Miçotakis''in dinlenme olayını "yasal" olarak nitelediğine dikkati çeken Andrulakis, EYP''in neden kendisini dinlediğine ilişkin açık ve net şekilde açıklama yapması talebinde bulundu.

Andrulakis, bir parti lideri olarak gizliliğinin açıkça ihlal edildiğine işaret ederek "(Miçotakis) Kurulan derin devlet düzeni hakkında açıklama yapmaktan düzenli olarak kaçınıyor." dedi.

Dinleme talebinin Ukrayna ve Ermenistan istihbarat teşkilatlarından geldiği yönünde basında yer alan iddialara da değinen Andrulakis, Miçotakis''e hitaben "Ermenistan ve Ukrayna''nın takibe katıldığına dair masallar, onların büyükelçilikleri tarafından sizin için en resmi ve aşağılayıcı şekilde yalanlandı." ifadesini kullandı.