Yunanistan’dan darbecilere silahlı koruma

Yunanistan’dan darbecilere silahlı koruma
Yunanistan’a kaçan ve bir süre önce mahkeme tarafından serbest bırakılan darbeci askerlerin silahlı koma altında oldukları ortaya çıktı.

İngiliz medyasında çıkan haberlere göre, Yunanistan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kaçan ve bir süre önce serbest bırakılan askerleri sıkı bir şekilde koruyor.

BBC Türkçe’nin Guardian gazetesine dayandırdığı haberde, darbe girişimi sırasında Yunanistan’a kaçarak sığınan ve çıkarıldıkları mahkemece ‘Türkiye’ye iade edilmeleri durumunda adil yargılanmayacakları’ gerekçesiyle serbest bırakılan sekiz askerin çok iyi bir şekilde korunduğu belirtildi. Darbeci askerlerin, silahlı askerler tarafından korunduğunun altı çizildi.

Askerlerle ilgili açıklama yapan Savunma Bakanı Yardımcısı Fotis Kouvelis, “Askerlerin güvenliği için olabilecek en büyük önlemleri alıyoruz. Nerede oldukları bariz sebeplerle gizli tutulacak” dedi.

Habere göre Yunanistan savunma bakanı yardımcısı Kouvelis, Kosova’da MİT’in, Gülen Cemaati mensuplarına düzenlediği operasyona dikkati çekerek şunları söyledi: “Bölgemizde daha birkaç ay önce yaşananları unutmadık. Askerlerin güvenliği için olabilecek en büyük önlemleri alıyoruz. Nerede oldukları bariz sebeplerle gizli tutulacak.”

Guardian, geçen hafta da Türk F-16’larının Ege adaları üzerindeki Yunan hava sahasında 20 dakika alçaktan uçuş yaptığını bildirmişti.

Pazar günü de Yunan Ta Nea gazetesi, askerlerin kaçırılması veya öldürülmesi endişesiyle bir askeri kampta tutulduğunu iddia etmişti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bozdağ ise “Bu darbeci askerleri nerede olurlarsa olsunlar, onları toplayıp Türkiye’ye götürmek bizim görevimizdir” açıklaması yapmıştı.