Yunanistan'dan sığınmacılar için yeni talep

Yunanistan'dan sığınmacılar için yeni talep
Yunanistan, sığınmacıların Türkiye-Yunanistan sınırına ilerlemesinin ardından Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin acilen toplanması için talepte bulundu.

Avrupa'ya geçmek isteyen binlerce sığınmacı, Edirne'de toplanmaya devam ediyor. Sınır hattında insan akınının yanı sıra Yunan güvenlik güçleri ile sığınmacılar arasında gerginlik de artmaya devam ederken, Yunanistan’dan ise yeni bir hamle geldi.

Yunanistan'ın, Türkiye-Yunanistan sınırında toplanmaya devam eden sığınmacılar nedeniyle Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Konseyi'nin acilen toplanması talebinde bulunduğu bildirildi.

Yunanistan basınında yer alan haberlere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Dendias’ın, ikili görüşmede, Borrell'i düzensiz göçmen meselesiyle ilgili bilgilendirdiği ve AB Dışişleri Bakanları Konseyi’nin acilen toplanmasını konusunda talepte bulunduğu kaydedildi.

Nikos Dendias, aynı konuya ilişkin ABD'nin Atina Büyekelçisi Geoffrey Pyatt ile bir araya gelmesinin yanı sıra Avusturya, Bulgaristan ve Kuzey Makedonyalı mevkidaşlarıyla da telefon görüşmeleri yaptı.