Yunanistan’dan skandal Türkiye açıklaması

Yunanistan’dan skandal Türkiye açıklaması
Yunanistan’dan Türkiye hakkında skandal bir açıklama geldi. Atina yönetimi, sığınmacılara Avrupa sınırlarını açan Türkiye’yi insan kaçakçılığı ile suçladı.

Türkiye-Yunanistan sınırına sığınmacıların akını sürerken, Yunan güçleri de sınırda yoğun güvenlik önlemleri alıyor. Ulusal Güvenlik Konsyi’ni acil toplayan Atina yönetiminden Türkiye hakkında skandal sözler geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan hükümet sözcüsü Stelios Peças, Türkiye’yi insan kaçakçılığı yapmakla suçladı.

Sığınmacıların sınır kapısına dayanmasının ardından Yunanistan alarma geçti. Dün akşam Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayan Yunanistan sınırlarını korumak için 5 maddelik önlem planını açıkladı.

Sığınmacıların sınır kapısına dayanmasının ardından Yunanistan alarma geçti. Dün akşam Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayan Yunanistan sınırlarını korumak için 5 maddelik önlem planını açıkladı. 3,5 saat süren toplantıda, mülteci meselelerindeki gelişmeler ve sınırların korunması için ülke tarafından alınacak ek önlemler konuşuldu.

Toplantı sonrası açıklamayı hükümet sözcüsü Stelios Peças yaptı. Peças, ülkenin güvenliğine asimetrik bir tehdit olduğunu söyledi. Hükümet sözcüsü "Türkiye sınırlarını açarak diplomatik baskı uygulamaya çalışıyor. Ankara böylece insan kaçakçısı durumuna düşmüştür" dedi.

5 maddelik önlem planını açıklayan Peças, Yunanistan'ın bir ay boyunca yeni sığınmacı başvurularını kabul etmeyeceğini duyurdu. Sınırların korunmasını en üst düzeye çıkardıklarını kaydeden Yunan Hükümet Sözcüsü, Yunan topraklarına yasa dışı giren göçmenlerin kendi ülkelerine tekrar iade edileceğini söyledi.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE EDİLİYOR

Öte yandan Avrupa'ya geçmek isteyen sığınmacıların sınır kapılarında bekleyişleri devam ediyor. Yunanistan'ın sınır kapılarında bekleyen sığınmacılara biber gazı ile müdahale edildi.