Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı SİHA hamlesi!

Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı SİHA hamlesi!
The New York Times, Yunanistan'ın Türkiye’ye karşı ABD ve İsrail'den SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) satın alacağını yazdı.

The New York Times, Atina mahreçli Anthee Karassava imzalı haberinde, Yunanistan'ın "Türkiye'nin denizin altında doğal kaynak arayan gemilerini gözlem ve koruma için kullandığı hava araçlarına karşı, ABD'den üç, İsrail'den iki adet SİHA alacağını" yazdı.

Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos'un milletvekillerine yaptığı açıklamada, SİHA'ların Yunan hava sahasına girebilecek Türk araçlarını kısıtlamak için kullanılabileceğini söylediği belirtildi.

Gazete, Yunanistan'ın Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'a ilk İHA'sını göndermesinden sonra, hava sahasına girebilecek herhangi bir Türk İHA'sını vuracakları tehdidinde bulunduğunu da aktardı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇEVİKÖZ'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün ABD Senatosu’nda kabul edilen Ulusal Savunma Yetki Yasası konusunda basın açıklaması yaptı.

Çeviköz, “Ülkemizi, S-400 savunma sistemlerine sahip olduğu ve bu sistemleri almaya devam ettiği müddetçe, proje ortağı olduğu F-35 uçaklarını almaktan alıkoyan, Türkiye’ye Patriot füzeleri verilmesini S-400 füze savunma sisteminden vazgeçilmesi koşuluna bağlayan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yönelik silah ambargosunu kaldıran, Rusya’ya yönelik ve Türk Akımı Projesi’ni de kapsayacak yaptırımlar içeren söz konusu yasa, çoklu sorunlarla karşı karşıya olan Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceğine, Doğu Akdeniz’deki mevcut gerginliğin yatışmasına ve Kıbrıs sorununun barışçıl çözümüne yardımcı olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.