Yurdun her köşesinden karantina haberleri geliyor. Çanakkale'deki köylere 14 gün yasağı

Yurdun her köşesinden karantina haberleri geliyor. Çanakkale'deki köylere 14 gün yasağı
Yurt genelinde mahalleler, caddeler, köylerden karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Bunlardan Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Ağaköy, Bozlar, Çelikgürü, Danişment, Yeniçiftlik, Kemer ve Kozçeşme köyleri, saptanan korona virüs vakalarının yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. 

Çanakkale'de alarm verdi

Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanarak, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vaka sayılarında artış görülen Ağaköy, Bozlar, Çelikgürü, Danişment, Yeniçiftlik, Kemer ve Kozçeşme köylerinde alınması gereken tedbirleri görüştü. 

KÖYE GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Kurul, Ağaköy, Bozlar, Çelikgürü, Danişment, Yeniçiftlik, Kemer ve Kozçeşme köylerinde saptanan koronovirüs (Covid-19) vakalarının yayılımını engellemek ve toplum sağlığını korumak amacıyla, 24 Kasım tarihinden itibaren 14 gün süreyle söz konusu köyleri karantinaya aldı. Bu kapsamda 7 köye giriş ve çıkışlar bazı istisnalar dışında yasaklandı.

İBADETLER ERTELENDİ

Kısıtlama getirilen köylerde, ibadethanelerde korona virüs bulaşma riski artışı öngörüldüğü için; toplu olarak ibadet edilmesi geçici olarak ertelendi. Cenaze defin işlemlerinin mümkün olduğunca kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşların bilgilendirilmesi kararlaştırıldı. 

KISITLAMALAR GENİŞLETİLDİ

Berber, kuaför, güzellik salonu gibi işyerlerinin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu. Köyde yaşayan vatandaşların maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uyması konusunda uyarılması kararı alınırken, kendi evlerinde kalmaları esası ile kısıtlama boyunca ev ziyaretleri yasaklandı. Köy minibüsleri, işçi servisleri gibi her türlü toplu taşıma araçlarının köye giriş çıkışı geçici bir süreliğine kısıtlandı.

KAYMAKAMLIK KARŞILAYACAK

Karantinaya alınan köylerde yaşayanların sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının Biga Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Birimince karşılanacağı açıklandı. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası kesilecek. 

MARDİN'DE DE 4 KIRSAL MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Mardin'de, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle Midyat ilçesinin Doluca ve Yumurtalı ile Dargeçit ilçesinin Tanyeri ve Beğendi kırsal mahallerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi. Vallikten yapılan açıklamada, "Midyat ilçesi Doluca ve Yumurtalı, Dargeçit ilçesi Tanyeri ve Beğendi mahalleleri ve mezralarında sınırlı olmak üzere ilan edilen sokağa çıkma yasağı, icra edilen operasyonlar sona erdiğinden 23 Kasım 2020 Pazartesi günü saat 20.00 itibariyle kaldırılmıştır" denildi.

 

 

AA