Yurt dışına çıkış yasağı olan HDP'li Yunanistan'da yakalandı

Yurt dışına çıkış yasağı olan HDP'li Yunanistan'da yakalandı
Hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan HDP eski Şırnak milletvekili Leyla Birlik, illegal yollarla kaçtığı Yunabistan'da gözaltına alındı.

HDP eski Şırnak milletvekili Leyla Birlik'e 4 Ocak 2017'de Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nce yurt dışına çıkma yasağı konmuştu. 

Hürriyet'in haberine göre, illegal yollarla Yunanistan'a kaçan HDP'li Birlik, Alexandrapolis(Dedeağaç) Polis Merkezi'nde gözaltında tutuluyor. Birlik'in, buradan Geri Gönderme Merkezi'ne gönderileceği bildirilirken, burada iltica talebinde bulunacağı iddia edildi.

UYAP kayıtlarına göre Birlik'in yargılandığı davalar ise özetle şöyle:

Bingöl, Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak ve Van Cumhuriyet Başsavcılıklarınca ‘PKK/KCK terör örgütüne üye olmak', ‘terör örgütü propagandası yapmak', ‘terör örgütü adına faaliyette bulunmak' suçlarından yürütülen soruşturmalar kapsamında; 04.11.2016'da Birlik'in de aralarında bulunduğu 13 HDP milletvekili gözaltına alındı. Birlik, ‘terör örgütü propagandası'ndan tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

4 Ocak 2017'de Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, ‘yurt dışına çıkma yasağı' konularak serbest bırakıldı.

Birlik'in Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘silahlı terör örgütüne üye olmak', ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek', ‘suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak', ‘hakaret', ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek ve bunlara katılmak'tan yargılaması sürüyor.

Birlik'in Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi'nde, ‘cumhurbaşkanına hakaret'ten yargılandığı dava ise istinafta bulunuyor. HDP'li eski vekil ayrıca ‘Türk Milletini, Cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılamak' ve ‘askeri yasak bölgelere girmek' suçlarından da iki ayrı davada sanık.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘silahlı terör örgütüne üye olmak', ‘terör örgütü propagandası yapmak'tan yargılandığı Yargıtay'dan dönen bir davası da var.

İlgili Haberler