Yurtlar boşaltıldı Türk öğrenciler KKTC'de sokakta kaldı

Yurtlar boşaltıldı Türk öğrenciler KKTC'de sokakta kaldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öğrenim gören öğrencilerin, zorla yurtlarından çıkarıldığı ve Türkiye’ye dönemedikleri iddia edildi.

Barış ÇİNÇİN / Yeniçağ

Çin’in Wuhan kentinden yayılan korona virüs, tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, Türkiye dışında ikamet eden öğrenciler de ülkeye dönmek istiyor. 

Türkiye Cumhuriyeti, dönmek isteyen öğrencilerin Türk konsolosluklarına başvurmaları konusunda çağrıda bulunmuştu. 

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Türk öğrencilerin zorla gönderilmek istendiği iddia edildi.

Buna göre, KKTC'de karantinaya alınacak vatandaşları yerleştirmek için öğrencileri, yurtlarından çıkardıkları ve Türk öğrencilerin bir gemi ile Türkiye’ye gönderilmeye çalışıldığı iddia edildi. Gemiyi kaçıran öğrenciler ise uçakların da iptal olması nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ta mahsur kaldı.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren Türk öğrenciler, "KKTC'den tahliye edilmek üzere limana götürülmekteyiz. Sağlıklı olduğu söylenemez yüzlerce kişi saatlerce yan yana bir gemi de seyahat edeceğiz . Gemi gece saatlerinde Mersin Taşucu limanına varacak muhtemelen orada ne olacak durumumuz belirsiz." ifadelerini kullandılar.

TÜRKİYE'YE GETİRİLECEKLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurtdışında bulunan Türklerle ilgili açıklama yapmıştı. Çavuşoğlu, "İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve BAE'den öğrencilerimizi ülkemize getirme kararı aldık. 7 ülkeden 3 bin 358 öğrencinin Türkiye'ye getiriceğiz" ifadelerini kullanmıştı.