Yusuf ile Abdulkadir gitmeli mi?

Takımların bugün içinde bulundukları transfer yapma ve yeni sezon hzırlık çalışmalarının semeresini görmeye başlayacakları Türkiye Süper Futbol Ligi'nde maçlara şunun şurasında yaklaşık bir aylık bir süre kaldı.

Hemen her takım, hem eksiklerini ve istediklerini transfer eylemek için çaba gösteriyor, hem de futbol adına kazançlı bir sezon geçirmek için yeşil çimler üzerindeki hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Trabzonspor'da bunlardan biri! Bir yandan Ahmet Ağaoğlu yönetiminde transfer yapıyor, diğer yandan da Ünal Karaman nezaretinde yeni sezona hazırlanıyorlar.

Yabancılarda önceliği stoper ve santrafora verip, araları gençlerle doldurma hesabı bana göre hem çok doğru, hem de ekonomik olarak çok hesaplı!

Geride bıraktığımız sezon, Yusuf ile iki Abdulkadir, Uğurcan ve Hüseyin'in gösterdikleri performansın da zorlamasıyla gençlere önem vermek temel ilke haline yeniden getirildi. Bu da neredeyse takımın yaş ortalamasını 23-24'ün bile altına indirecek hale geldi. Ancak, yeni sezonda, şampiyonluk ya da şampiyonlar ligi hayal ve hedefi "Neden olmasın?" sorusuna olumlu cevap verdirecek hale geldiği için, stoper ve santrfor mevkilerine yaşlı ve tecrübeli isimleri ister istemez koyma zorunlunu getirdi. Bu düşünce ve politikaya "yanlış" demek mümkün değildir.

Fakat bu arada özellikle Yusuf, sonrasında ise Abdulkadir Ömür ile yurt dışına transfer konusunun gündemden kalkmamış olması, Trabzonspor'un önümüzdeki sezondaki hedefi için tam tespit yapılmasının önüne geçmektedir.

Çünkü bu iki isim Trabzonspor için, güç anlamında çok ama çok şey ifade etmektedir. Giderler ise (ki kişi başına 20 milyon Euro'nn üzerinde bir bedel ekonomik sıkıntıların ortadan kalkmasına çok büyük olumlu etki yapar) Trabzonspor yeni sezon hedefini tepedeki sıralama için ister istemez revize etmek zorunda kalacaktır. Ancak, hem Yusuf ve Abdulkadir, hem de Trabzonspor için en doğrusu, iyi para ve iyi kulüpler söz konusu ise hiç tereddütsüz Avrupa olmalıdır.

Yusuf ve Abdulkadir'in gidişi ile Trabzonspor'un şampiyonluk ya da şampiyonlar ligi hedefini revize etmek gerekir mi? Kağıt üzerinde gerekebilir. Ancak, transfer edilen yetenekli gençler göz önüne getirildiğinde, yeni Yusuflar, Abdulkadirler çıkma ihtimali de az değildir.

İşte bu yüzdendir ki, Yusuf ile Abdulkadir'in yurt dışı transferleri çok yönlü bakılarak ele alınmalı, değerlendirilmeli ve ona göre karar verilmelidir.

Sonuç olarak, Yusuf ve Abdulkadir'in kazandırıcı ve isabetli olacak gidişlerine karşı çıkmanın, genelde doğru olmadığına inananlardanım.

 

Yazarın Diğer Yazıları