Yusuf, umutları çok yönlü yeşertti…

Takip edenler biliyor.

Biz en başından beri Yusuf Yazıcı'nın Türkiye'nin T'si olan Trabzon'u temsilen Avrupa seferine çıkması gerektiğini yazıp çizen, söyleyenlerdendik.

"Yusuf gitmeli" diye başlayıp, ardına sıraladığımız 3 yazının sonuncusunu da, "Yusuf'larda gelen gideni aratmaz" iddiası ile yeni transfer Sarı Yusuf'un da, Yazıcı Yusuf'un yerini şimdilik olmasa da yakın gelecekte doldurabileceğini de ifade etmiştik.

Sonuç bizim düşündüğümüz gibi, yani olması gereken şekilde tecelli etti. Futbolu sadece ayakları ile değil, çok okuduğu bilgilerle donattığı aklı ile de oynayan Yusuf Yazıcı, Avrupa kapısından içeriye girdi. Sonrası biline ki, ben diyeyim "bugünkünden", siz söyleyin "Türkiye'nin T'si olan Trabzon'dakinden" daha parlak olacaktır. Kötü olağanüstü bir şeyler olmasa bu tahminimin gerçekleşme oranı da yüzde 90'a yakındır.

*

Zaten Yusuf Yazıcı'nın gidişi basit bir transfer olayı değildir. Gelişmeleri değerlendirmek için hani denir ya; "Nereden baktığına bağlı" diye!

Yusuf transferi, borç batağındaki Trabzonspor kesesinden baktığınızda gelecekteki getirisi ile 150 milyon TL'lik bir geliri ifade ediyor ki, Trabzonspor tarihinde bu kadar net geliri tek kalemde hiçbir arada görmemiştir.

Trabzonspor isminin Avrupa'daki bilinilirliği açısından baktığınız da ise son 35 sezondur müzesini şampiyonluk kupası koyamadığı için unutulmaya yüz tutmuş bordo mavilileri tekrar gündeme taşımıştır.

Gençlere umut verme penceresinden bakıldığında ise Yusuf Yazıcı, hayalleri yükseltmiş, umutları arttırmıştır. Bu umut sadece hemen arkasında bekleyen Abdulkadir Ömür'ün değil, Hüseyin'in, Uğurcan'ın, Abdulkadir Parmak'ın yanı sıra bu dönem kadroya doldurulan 10'u aşkın gencin de hayalini "Biz de olabiliriz" beklentisi ile süslemiştir.

Onun için, Yusuf Yazıcı'nın gidişi, basit bir transfer olayı değil, çok yönlü yararları ve beklentileri olan bir uygulamadır.

Hiç şüphesiz bu uygulamanın gerçekleşmesinde Yusuf Yazıcı'nın isteği kadar başta Ahmet Ağaoğlu olmak üzere Trabzonspor yönetiminin süreci çok başarılı bir şekilde yönetmesinin de etkisi büyük olmuştur.

Bu da son yıllardaki başarısızlıkları ile büyükler kategorisindeki yeri tartışılmakta olan Trabzonspor için, hak ettiği yere yeniden tırmanış olarak değerlendirilmelidir. Dileriz bu tırmanış her açıdan Trabzonspor'daki seyrini sürdürür.

 

Yazarın Diğer Yazıları