YUSUF'UN GİTMESİ KALMASINDAN EVLÂDIR!

Trabzonspor da Yusuf Yazıcı'nın yurt dışına transferi "yılan hikâyesine" dönmüş, ya da dönüştürülmüş gibi gözükebilir.

Aslında hiç de öyle değil! Hani zaman zaman "çok şey göründüğü gibi değildir" denir ya! Bana göre Yusuf Yazıcı'nın transfer hikâyesi böyle bir durumda.

Hikâyeler de gerçek, yani yaşanmışlıklardan oluştuğuna göre; Yusuf'un transferine çok farklı ve çok yönlü olarak bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Birincisi Yusuf, ama öyle ama böyle gitmek istiyor. Bunu da açık açık beyan ediyor.

Gerçi bu beyanı, "Yusuf'un satılmasına karşı çıkan Trabzonspor taraftarının tepkilerini azaltmak için yönetim danışıklı dövüş yaptırıyor" yani, "Biz göndermek istemedik ama, Yusuf illa da gitmek istedi" şeklinde algı yaratma olarak niteleyenler de yok değil ya!

Her ne ise, dedik ya "öyle veya böyle" Yusuf Yazıcı'nın ha Fransa, ha İtalya, ya da İngiltere'den bir kulübe transfer olması mevcut şartlar ve seçenekler içinde doğruların ilk sırasına konulacak tercihtir.

Bu tercih Trabzonspor'a, milyonlara ihtiyacın çok olduğu bu dönemde 100 milyon liradan fazla bir para kazandıracaktır. Geçtiğimiz sezonki futbolu ile bu kazanımı sağlayan Yusuf'un Trabzonspor'da kalması halinde, gelecek transfer döneminde aynı oranda tercih göreceğini kimse garanti edemeyeceği için, "kaz gelen yerde, ördekle yetinilmek" zorunda da kalınabilir.

Ayrıca, Yusuf'un Avrupa'ya transferi kadrosunda Abdulkadir'lerden tutun da, Uğurcan, Hüseyin ve bu dönem gelen onlarca genç için de bir heves ve hedef oluşturacaktır.

Dahası, büyük kulüplerin dikkatlerini Trabzonspor'un kadrosuna yöneltmelerine neden olacak, gençler ardı ardına Avrupa'nın yolunu tutabilecektir. Bundan hem Trabzonspor, hem de Türk futbolu maddi ve manevi kazanç sağlayabilecektir.

Haa, şöyle diyenleri, şu görüşü savunanları da yabana atmamak gerek:

"Yusuf Yazıcı'lı kadrosu ile Trabzonspor bu sezon şampiyon olur, ya da şampiyonlar ligine gidecek bir başarı elde eder ise yükselecek değeri ve oluşacak piyasayı da bir aklınıza getirin bakayım!"

Olamaz mı? Olabilir!

Yüzde kaç ihtimaldir? Yüzde 90'da olabilir. Yüzde 20'de olabilir.

Yani, istikrarlı bir çizginin genel de eksik olduğu Türkiye Süper Ligi'nde Trabzonspor için başarı ile başarısızlık ihtimali adeta başa baştır.

Bu takdirde, Yusuf'un hem kendi için, hem de kendinden sonraki gençler için bugün sağlayabileceği fırsatların iyi okunması ve çok yönlü değerlendirilmesi gerekir.

Nedeni de, günümüzde fırsatların eskisi gibi çok bol olmadığı, şartların da bir anda değişip ters yüz olabildiği gerçeğidir.

Ez cümle, Yusuf Yazıcı'nın gitmesi Trabzonspor'da kalmasından her yönüyle çok evlâ, yani çok iyidir.

Yazarın Diğer Yazıları