THY'den yüzde 190 zam yapılan 'huzur hakkı' açıklaması: Günümüz koşullarında uygun noktaya alındı

THY'den yüzde 190 zam yapılan 'huzur hakkı' açıklaması: Günümüz koşullarında uygun noktaya alındı
Türk Hava Yolları (THY), huzur hakkına yapıldığı öne sürülen yüzde 190 zam hakkında yaptığı açıklamada, ''Kazanımlar eski seviyesine ve günümüz koşullarına uygun bir noktaya taşınmıştır" dedi.

Türk Hava Yolları (THY), yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödemelerine yüzde 190 zam yapıldığı haberiyle ilgili açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı''nın haberine göre, THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, “Türk Hava Yollarının pandemi döneminde küresel havacılık sektöründe pozitif ayrışması tüm çalışanlarının azmi ve fedakarlığı sayesinde olmuştur. Yönetim Kurulu üyelerimiz de bu fedakarlığa dahil olarak 2020 yılında huzur hakkı ödemelerinde yüzde 50 indirim kararı almıştır” ifadelerine yer verildi.

Huzur hakkı ödemelerinde “kazanımların eski seviyesine ve günümüz koşullarına uygun bir noktaya taşındığı” belirtilen açıklamada, “Salgının etkilerinden hızlı bir şekilde sıyrılarak güçlü finansal sonuçlar elde eden ortaklığımızın 2021 yılında rekor seviyede bir kâr elde etmesinde Yönetim Kurulu üyelerimizin önemli bir katkısı bulunmaktadır. Huzur hakkı ödemelerinde kesinti sonrası yapılan iyileştirme ile kazanımlar eski seviyesine ve günümüz koşullarına uygun bir noktaya taşınmıştır” denildi.

İlgili Haberler