Yüzyılın iddiası: Trump, korona virüsü aylar öncesinden biliyor muydu?

Yüzyılın iddiası: Trump, korona virüsü aylar öncesinden biliyor muydu?
ABD’de hazırlanan rapora göre, kasım ayında ABD yönetiminin korona virüse karşı uyarıldığı ancak uyarıların dikkate alınmadığı öne sürüldü.

ABC News'e göre, ABD ordusu Ulusal Tıbbi İstihbarat Merkezi (NCMI), kasım ayında bir istihbarat raporu hazırladı. Hazırlanan raporda, yeni korona virüsün Çin'in Wuhan bölgesinde yayılmaya başladığı ve virüsün halkın sağlığına, günlük yaşamına büyük bir tehdit oluşturduğu konusunda uyarılar yer alıyordu.

ABC News'e konuşan kaynak, istihbarat raporunun Savunma İstihbarat Teşkilatı, Pentagon ve Beyaz Saray'a "birden çok kez" brifing verildiğini söyledi. Ancak Trump yönetiminin raporu dikkate almadığı iddia edildi.

Söz konusu raporda koronanın  ABD'nin Asya'da konuşlu askerleri için ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulanırken, bir pandemiye dönüşme olasılığı olduğu uyarısı yapılıyor. Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı Pentagon iddiaları reddederek, böyle bir rapor hazırlanmadığına dair açıklama yaptı.

ABD genelinde korona virüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı ise giderek artıyor. Ülke genelinde açıklanan son resmi verilere göre korona virüsten 15 bin kişi hayatını kaybetti.