Yüzyıllar geçse de bitmeyecek sevgi. Kurtardığın bu vatanın her köşesi ve yüreğindesin Atam

Yüzyıllar geçse de bitmeyecek sevgi. Kurtardığın bu vatanın her köşesi ve yüreğindesin Atam
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı korona salgını nedeniyle törenlerle kutlanamazken, bayram coşkusu sosyal medyaya taşındı. Her türlü zorlu koşullar ve tüm imkansızlıklara rağmen ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle karlı dağların arasında yürüyen ilkokul öğrencilerinin fotoğrafı yürekleri ısıttı.

Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine hangi yaşta olursa olsun ‘çocuk’ diye seslenirdi. Çünkü onun hayatında ‘çocuk’ sevgi demekti. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk egemenliğimizi Türk çocuklarına armağan etti. Bu yıl korona virüs salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurtta törenlerle kutlanamadı. Ancak sosyal medyada yapılın bazı paylaşımlar görenlerin yüreklerini ısıttı. Bunlardan biri de köy çocuklarının ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle marş söyleyerek yaptıkları yürüyüş fotoğrafıydı.

Fotoğrafta her türlü zorlu koşullar ve imkansızlıklara rağmen ilkokul öğrencilerinin Atatürk sevgisi yürekleri parçaladı. Fotoğraftaki önemli detaylardan biri de Atatürk posteri taşıyan çocuklarından birinin üstünde okul üniformasının bile üzerinde olmamasıydı. Onu arkadaşlarıyla kaynaştıran en büyük özellikse içlerindeki bitmez tükenmez olan Atatürk sevgisiydi.

İlgili Haberler