Seçimin galibini belirleyecek Z Kuşağı ağlaya ağlaya Meral Akşener'den ne istedi

Seçimin galibini belirleyecek Z Kuşağı ağlaya ağlaya Meral Akşener'den ne istedi
Mersin ziyaretinde İYİ Parti lideri Meral Akşener ile Z Kuşağı arasında dikkat çeken bir diyalog yaşandı.

Akşener’in yanına gelen 2 genç kız “Z kuşağının söylemek istediklerinin hepsini size söylemek istiyoruz” diyerek yaşadıkları sorunları anlattı.

Ağladığı için konuşmak da zorlanan genç kızı Akşener teselli etmeye çalıştı.

İşte Z Kuşağı olduğunu söyleyen 2 genç kızın Akşener''e anlattıkları:
 

“KİTAP FİYATLARINA 10 DAKİKADA BİR ZAM GELİYOR”

Z kuşağının söylemek istediklerinin hepsini size söylemek istiyoruz. Sınav ücretlerini duymuşsunuzdur. Her sene 20-30 liraya yakın zam yapıyorlar ama bazılarımızın aileleri karşılayabilirken bazılarımız kendisi karşılıyor. Kitap fiyatlarına her 10 dakikada bir zam yapıyorlar ve bizim her kaynağı görmemiz lazım. Çünkü ÖSYM’nin başında kimlerin olduğunu bilmiyoruz. Saçma sapan sorularla, olimpiyat sorularıyla hepimizi aynı kefeye koymaya çalışıyorlar.

“BIRAK ÜLKEYİ ŞEHİR DEĞİŞTİREMİYORUZ”
Sadece eğitim de değil, ekonomik açıdan da böyleyiz. Yabancı ülkelerde yaşıtlarımız ülke ülke gezerken biz şehirden şehre bile gidemiyoruz. Bunun için çözüm istiyoruz. Geleceği düşünmekten çok sıkıldık ve yorulduk.

“SİZ GİTTİKTEN SONRASININ DA GARANTİSİ YOK”

Z Kuşağı olarak tek derdimiz geleceğimizin nasıl bir düzen altında olacağı. Yani seçimlerde ne olacağını hiçbir zaman kestiremiyoruz. Umudumuz kaybetmemeye çalışıyoruz. Sizleri böyle yakalayıp konuşmak için çabalıyoruz. Ama hiçbir şeyin garantisi yok. Siz gittikten sonrasının da garantisi yok.

“18 YAŞINDAYIM BİR KİŞİYİ GÖRDÜM”

Ben 18 yaşındayım. Ailem bir sürü devlet başkanından bahsederken, ben bir kişiyi gördüm. Babam Serbest Bölge’de tekstil işçisi, annem ev hanımı. Bir kardeşim var, bir de ben varım. Ben aynı zamanda işlere gidiyorum. Harçlığımı çıkartıyorum. Organizasyon, ne olursa yapıyorum. Parti deyince benim aklıma gezmek, eğlenmek değil siyasi partiler geliyor.

İlgili Haberler