Zalimler için dua eden Başbakan!

Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Suriye’de top ve roketlerle gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıda 110 masum sivilin acımasızca, hunharca katledildiğini öne sürerek “Çok daha vahimi, katledilenlerin yarıya yakını, elleri arkadan bağlanmak suretiyle öldürülmüş çocuklardı” dedi.
Erdoğan, “Suriye yönetimine sadece bu masum 50 yavrunun vebali dahi yeter. Akan her damla kan, Suriye yönetiminin olduğu kadar, bu yönetimin vahşetine çanak tutanların da eline, yüzüne bulaşmıştır ve tarih boyunca da o leke oradan çıkmayacaktır. Ülkemdeki bazı siyasi partilerin veya bazı STK’ların kalkıp da buradaki zalimlerin yanında yer almasının anlaşılır, anlatılır bir yanı yoktur. Zulme rıza zulümdür. Zalimle beraber hareket edenler de zalimlerdendir” diye konuştu.

***


Doğru söze ne denir? Mesela Libya bombalanırken zalimlerin yanında yer alanlar necidir? Irak’ta 1.5 milyon Müslüman katleden ve yüz binlerce kadının ırzına geçen Amerikan askerlerinin sağ salim ülkelerine dönmesi için dua edenler necidir?
31 Mart 2003 tarihli Wall Street Journal gazetesine bir yazı yazarak,
“Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz” diyen kimdir? Bizzat Tayyip Erdoğan değil mi?

***


BM gözlemcileri, Suriye’deki olayda top ve roket ateşiyle ölenlerin sayısını 20 olarak veriyor. 50 çocuğun ise yakın mesafeden öldürüldüğü belirtiliyor. Olay henüz aydınlanmış değil. Bunu hangi yaratıkların yaptığı da belli değil.. Bir de Türkiye’de hiç kimse Suriye’de olan biteni doğru bulmuyor. Fakat, siz Suriye’nin rejimini yıkmak için muhalefeti silahlandırıp devlet aleyhine kışkırtıyorsanız, onlar da karakollara, orduevlerine bomba atıyor, yakıyor, yıkıyor ve polise askere kurşun sıkıyorsa, bu bir zulüm değil midir? O muhaliflere Türkiye’de eğitim vermek zulüm değil midir?


19 Mayıs coşkusu mu?

Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu yıl çok daha farklı bir heyecan ve coşkuyla kutlandığına işaret ederek, “Bayramın anlamına, 19 Mayıs’ın ruhuna denk düşen ve bir haftaya yayılan etkinliklerle gerçekten ülkemize, milletimize, gençlerimize unutulmaz anlar yaşattık” diye konuştu?
Hem 19 Mayıs kutlamalarına kısıtlamalar, yasaklar getiriyor, çelenk koymasınlar diye Atatürk heykelleri önünde polislere nöbet tutturuyor, sonra da “gençlerimize unutulmaz anlar yaşattık” diyorsunuz? Sizi dinleyen AKP milletvekilleri, doğru söylemediğinizi bilmiyor muydu? Siz 19 Mayıs’ta unutulmaz anlar yaşattık derken, neden önlerine bakıyorlardı?
Bir defa Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, illerde valiler ilçelerde kaymakamlar, resmi kutlama programı düzenlemedi. AKP Gençlik Kolları’nın toplantısı, 19 Mayıs toplantısı değildir? Ankara’da bir spor salonunda topladığınız 19 Mayıs Gençlik Şurası’nı kastediyorsanız, orada da partili gençleri bir araya getirdiniz.. 19 Mayıs parti toplantısı ile mi kutlanır?
Kim düzenledi etkinlikleri peki? Türkiye Gençlik Birliği, Şişli Belediyesi, CHP’li belediyeler, Atatürkçü kuruluşlar..
Demek ki o coşku karşısında Tayyip Bey de çevir kazı yanmasın yapmaya çalışıyor ama gerçekler ortada.. Bu durumun bir adı var da..


Kudüs’ten al haberi!

Bir haber de Kudüs’ten.. Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal Hatib, İsrail yönetiminin Kudüs’teki varlığına bir ölçüde meşruiyet kazandırmak ve işgal ettiği toprakların aslında Yahudilere ait olduğunu ileri sürmek için sahte mezarlar kazdığını bildirdi. Hatib,  “Bu topraklardaki her taş, ağaç ve insan işgalcilerin gaspına karşı çıkmaktadır” diye konuştu.
İşte o İsrail, Filistin topraklarını satın almak suretiyle kurulmuştur. Türkiye’de de yabancılara toprak satışının önü açılıyor.. Türk vatandaşlarından ise 50 yıldır oturduğu toprakların kirası isteniyor.. Akarsular satılıyor, yaylalar boşaltılıyor. Bu arada derin tarih diye sahte tarih verileri üretiyorlar, Türkiye’nin Türk devleti olarak kurulmasının bölücülük olduğunu iddia ederek, Türkiye’yi bölecek Anayasa için zemin hazırlamaya çalışıyorlar..
Bu topraklardaki her taş, ağaç ve her Türk, AKP’nin bu politikalarına karşı çıkmak zorundadır.

Yazarın Diğer Yazıları