Zam bekleyen emekli saçını başını yolacak 'Uzman isim kötü haberi verdi'

Zam bekleyen emekli saçını başını yolacak 'Uzman isim kötü haberi verdi'
Aralık enflasyonun 3 Ocak’ta açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyonun 2,93 olarak açıklamasıyla birlikte SSK, Bağkur ile memur ve memur emeklisinin alacağı zam ortaya çıkmış oldu.

6 aylık enflasyon farkı 37,57 olarak hesaplanırken, memur ve emeklisi yüzde 49,25 zam aldı. SSK ve Bağkur emeklileri ise yüzde 37,57 zam aldı.

SSK ve Bağkur emeklileri ortaya çıkan zam oranına tepki gösterdi. Hükümete bu konuda baskı yapan emeklilere bir kötü haberde uzman isimden geldi.

2345535-620x349.jpg

Emekliler için yapılması planlanan zam senaryosunda memur emeklisinin aldığı zam oranını eşitleme formülünün uygulanacağı iddia ediliyor.

Başka bir formülde ise SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına refah payı eklenmesi söz konusu olabilir.

EMEKLİLERE KÖTÜ HABERİ VERDİ

Halk TV'de yer alan habere göre; emekli aylıklarının 6 aylık resmi enflasyondan daha fazla zam alması için yasa değişikliği yapılması gerekiyor. Yasa değişikliği nasıl yapılacağı, artışlar ne oranda olacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Meclis 16 Ocak'ta mesaiye başlayacak.

etb50waajk2asu1to6fpsa.webp

Çalışma Yaşamı Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik emekliye kötü haberi verdi. Emekli aylıkları 17 Ocak'ta hesaplara yatmaya başlayacağını belirten Çelik, değişikliğin bu aya yetişmesi mümkün olmadığını söyledi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Aziz Çelik, emekli maaşlarına yapılacak artışın ocak ayına yetişmeyeceğini, bu nedenle emeklilerin Ocak 2024'te alacakları maaşlar, enflasyonun altında kalacak ve sefalet düzeyinde kalmaya devam edeceğini söyledi.

asdasdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.