Zaman Gazetesi önündeki müdahale Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı

Zaman Gazetesi önündeki müdahale Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı
Zaman Gazetesi'nin kayyuma devredilmesinden sonra gazete önünde toplanan kalabalığa polisin müdahalesi sert oldu. Ajanslara düşen fotoğraflarda, başörtülü eylemlercilerin yerlerde sürüklendiği görüldü. Yaşananlar, Erdoğan'ın geçmişte söylediği "Benim başörtülü bacılarımı yerlerde sürüklediler" sözlerini hatırlattı.

Zaman Gazetesi'nin kayyuma devredilmesinden sonra gazete önünde zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. Gazete önünde kayyum kararını protesto etmek için toplanan aralarında başörtülü eylemcilerin de olduğu kalabalığa polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında bazı eylemcilerin yerlere düştüğü ve yaralandığı görüldü.

DÜZMECE KABATAŞ OLAYINDA BÖYLE DEMİŞTİ

Ajanslara düşen fotoğraflarda başörtülü eylemcilerin yerlerde sürüklendiği görüldü. Görüntülerden sonra Erdoğan'ın, sonradan düzmece olduğu anlaşılan Kabataş olayına ilişkin söylediği sözler hatırlatıldı. 

Erdoğan Gezi olayları sırasında, başörtülülere saldırılar düzenlendiğini iddia etmiş ve şöyle söylemişti: "Yaptıkları iş sadece saldırmak, kamunun binalarını yakıp yıkma, halkın araçlarını yakıp yıkma. Bununla da kalmadılar benim başörtülü kızlarıma, bacılarıma saldırdılar. Bununla da kalmayarak Dolmabahçe Camii'ne bira şişeleriyle ve ayakkabılarıyla girdiler, bunu da yaptılar."

45309.jpg

fotograflarzaman-gazetesi-onunde-polis-mudahalesi_dhapt7.jpg