Zamlar devam edecek mi?

Zamlar devam edecek mi?
AKP’nin seçimler öncesi yaptığı indirim politikaları ve enflasyon seviyesini düşük tutmak için gerçekleştirdiği ekonomik hamleler seçim döneminin sona ermesinin ardından etkisini göstermeye başladı. Seçimden bir gün sonra motorin, şeker ve çaya zam geldi.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

Seçimlerin sona ermesinin ardından art arda yapılan zamlar, vatandaşın aklına “Devamı gelecek mi?” sorusunu getirdi.

Öyle ki seçimden bir gün sonra motorinin pompa fiyatına 22 kuruş, çaya yüzde 15, şekere de yüzde 16 zam getirildi.

İktidarın seçim döneminde yumuşak tutmaya çalıştığı ekonomide tablo durumun kontrolden çıkma üzere olduğu şeklinde yorumlanırken, gelen zamların yine seçimden önce ertelenen zamlar olduğu belirtiliyor.

PEKİ ZAMLARIN DEVAMI GELECEK Mİ?

AKP’nin yerel seçimlerde büyük yara almasının temel nedenlerinden birinin de ekonomi olduğu artık aşikar bir durumda.

Öte yandan iktidarın enflasyonu düşük tutmak için Merkez Bankası ile yaptığı hamleler ekonomide sıkışmaya neden olurken, seçim sürecinin sona ermesinin ardından gerçek tablonun gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Seçimin hemen ardından yapılan zamlar ise bunun habercisi niteliğinde.

Cari açık, işsizlik rakamları ve enflasyondaki baskı da göz önüne alındığında zamların devam etme ihtimali yüksek görünüyor. AKP’nin ise devam eden süreçte izleyeceği hamleler büyük önem taşıyor.

"TARİHİN EN AĞIR KRİZLERİNDEN BİRİ"

Seçimlerin ardından muhalefet liderleri de ekonomideki kötü gidişat için uyarıda bulunurken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ekonomi artık dikiş tutmaz hale geldi. Ülkemiz tarihinin en ağır krizlerinden biri ile karşı karşıya. Damadınızı ayak altından çekin, liyakatli birini ekonominin başına getirin. Türkiye’de artık yeni bir dönem başladı. Artık kış geliyor yani Winter is coming Sayın Erdoğan” ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise "Türkiye Cumhuriyeti aile şirketi gibi yönetilemez; ekonomide kriz var, peki faturayı kim ödeyecek? Faturayı sanayici, çiftçi, üreten kesimler ödüyor. Dolarla ihale alanın bir derdi yok. Ama çiftçi üretir. Son 8 aydır sanayi üretiminde düşüş var, çünkü talep yok" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler