Zekeriya Alp'ten Trabzonspor açıklaması

Zekeriya Alp'ten Trabzonspor açıklaması
MHK Başkanı Zekeriya Alp Gaziantep FK-Trabzonspor maçı hakkında Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamaya yanıt verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, "Merkez Hakem Kurulumuz ve Türk hakemliği; hiçbir zaman iddia edildiği gibi bir sistemin, ahlaksızlığın ya da alçakça planların içinde olmamıştır ve olmayacaktır. Kimseye diyet borcumuz da yoktur" dedi.

Zekeriya Alp'in yazılı açıklaması şöyle;

"Süper Lig'in 25'inci haftasında oynanan Gaziantep FK-Trabzonspor maçında yaşanan bir pozisyondan hareketle, Trabzonspor Kulübünün resmi internet sitesinde bir yöneticinin imzasıyla yayınlanan, eleştiri sınırlarını fazlasıyla aşan mesnetsiz açıklamaları hayretle ve derin bir üzüntü ile okudum. 

Türk futbol ailesinin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde; hiçbir dayanağı olmayan, Türk futbolunun saygınlığını rencide edici, MHK ve hakemlerimizi hedef tahtası haline getiren, vicdanları yaralayan bu sözleri tasvip etmem asla mümkün değildir.

Merkez Hakem Kurulumuz ve Türk hakemliği; hiçbir zaman iddia edildiği gibi bir sistemin, ahlaksızlığın ya da alçakça planların içinde olmamıştır ve olmayacaktır. Kimseye diyet borcumuz da yoktur"

TRABZONSPOR NE DEMİŞTİ?

Trabzonspor’un Süper Lig’in 25. haftasında Gaziantep FK ile 1-1 berabere kaldığı maçtan sonra yaptığı açıklamaya Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’ten cevap geldi.

Karşılaşmanın son anlarında golü iptal edilen bordo mavili ekip, maçın hakemi Halis Özkahya’yı suçlarken yaptığı açıklamada “Merkez Hakem Kurulu’nun ve onların arkasında duran Süper Lig’deki bir kulüp başkanının sinsice yaptığı tüm planların da farkındayız” ifadelerini kullanmıştı.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan imzasıyla yayınlanan bildiride, “O yüzden bir kez daha söylüyoruz; başta MHK ve MHK içerisindeki başka kişi, grup veya zümrelere aidiyet hisseden herkes Türk futbolundan acilen el çektirilmeli ve def edilmelidir! Kulübümüz, camiamız, futbolcularımız ve teknik heyetimiz var gücüyle şampiyonluk yarışındayken en kritik anda yapılan bu operasyonun sorumluları bedelini en ağır şekilde ödeyecektir” denilmişti.