Zelenski, Biden'ın başını da yiyebilir

Zelenski, Biden'ın başını da yiyebilir

ABD ile Rusya arasındaki Ukrayna krizi, Trump başkan iken başladı. Bir muhbir, Trump''ın, seçimlerdeki rakibi Joe Biden ve oğlu Hunter Biden''a yönelik Ukrayna''da soruşturma yapılması için 2019 Temmuz ayındaki telefon görüşmesinde, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski''ye baskı yaptığını rapor edince Temsilciler Meclisi, Trump hakkında azil soruşturması açtı. Trump, beş aylık azil sürecinde Senato''da yapılan oylama sonucunda suçlamalardan aklandı ama bu olay, Trump''ın yıpranmasına ve başkanlık seçimini kaybetmesine sebep olan olaylar zincirinin ilk halkasıydı... Sonraki olaylar, sokak hareketleriydi...

Yani "komedyen" diyoruz ama Zelenski, ABD Başkanı Trump''ın başını yiyen aktörlerden biriydi... Şimdi "Putin''e suikast yapacaklar" diyor ama gelişmeler Biden''ı zayıflatıyor!

***

Trump, Zelenski''ye "Biden ve oğlu hakkında soruşturma yapın" derken aslında ABD içindeki güç odaklarını karşısına almış oluyordu.

Trump, ABD şirketlerinin ve istihbarat servislerinin Ukrayna''daki biyolojik laboratuvarlarından haberdar mıydı, bunu açıklamadı ama Biden''ı çökertecek bir ipucu bulduğundan emindi... Şimdiki bilgilerle geriye doğru bakıldığında, Biden ve arkasındaki güçlerin, "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" örneğinde olduğu gibi kendi suçlarını örtbas edebilmek için Trump''ı hukuk dışı davranmakla suçladığı anlaşılıyor.

***

Peki neydi Biden ve oğlunun Ukrayna''daki işleri?

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna''daki biyolojik laboratuvarların finansörünün ABD Başkanı Joe Biden''ın oğlu Hunter Biden olduğunu iddia etti.

Açıklamada Ukrayna''da farklı ülkelere taşınmış biyolojik laboratuvar kalıntılarına ait somut delillere ulaşıldığı belirtildi.

Rus ordusuna bağlı Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı İgor Kirillov, basına, şu bilgileri verdi:

"Ukrayna''daki 14 yerleşim yerinde 30 askeri biyolojik laboratuvarın kurulmasına dair anlaşma, Ukrayna Bakanlar Kurulu Müsteşar Yardımcısı Viktor Polishchuk tarafından imzalandı. Laboratuvarlar, Hunter Biden''ın yönetimindeki yatırım vakfı Rosemont Seneca tarafından finanse edildi. Fonun mali kaynakları 2 milyar 400 milyon dolar değerindedir. Pentagon dışında ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, George Soros Vakfı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi uygulamada doğrudan yer almaktadır.

Ukrayna''dan en az 16 bin biyolojik örnek ihraç edildi. Toplanan biyolojik örnekleri, Pentagon''a bağlı ilaç şirketi Gilead tarafından ilaç testinde kullanıldı."

***

Bu bilgiler, Trump''ın, Biden''ın oğlu hakkında Zelenski''den soruşturma isterken özünde haklı da olsa ava giderken avlandığını gösteriyor. Zelenski, belki de kendi ülkesinde ABD''nin gizli biyolojik laboratuvarlar kurmasına izin verdiğinin ortaya çıkmasından korktu ve Trump''ın kendisinden soruşturma istediği bilgisini, işbirliği içinde olduğu Amerikan kurumlarına bildirdi... Onlar da bu bilgiyi basına verdi.

Beyaz Saray''ın yayınladığı Trump - Zelenski görüşmesinin dökümüne göre Trump, hem 2016 seçimlerinden önce Demokrat Parti Ulusal Komitesi''nin sistemine yönelik siber saldırıyı soruşturması için tutulan Crowdstrike şirketini hem de Biden''ın oğlunun şirketiyle ilgili konuları görüşmede gündeme getirdi.

Zelenski ise Trump''a "Ukrayna Cumhurbaşkanı olarak size tüm soruşturmaların açık ve şeffaflık içinde yürütüleceğinin garantisini verebilirim" dedi.

***

Anlaşılan o ki Zelenski, Ukrayna''da kurulmasına izin verdiği Pentagon''un biyolojik laboratuvarlarında elde edilen kan örneklerinin ABD''ye gönderilmesinin ortaya çıkmasını önlemek için çabaladı. Sonunda gerçekler ortaya çıktı ama Zelenski, Pentagon ile gizli ilişkileri sonunda ülkesinin Rusya tarafından işgal edilmesine sebep oldu. Şimdi senaryo değiştiği için "vatan savunması yapan başkomutan" rolü oynuyor!

Bu yorum, eldeki verilerle yapılan bir analizdir. Verilere göre Zelenski, Biden''ı da götürebilir!

Yazarın Diğer Yazıları