Zelenski’den Kırım açıklaması: Ukrayna geri dönüyor

Zelenski’den Kırım açıklaması: Ukrayna geri dönüyor
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında Kırım’ın durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Zelenski Kırım’daki havanın değiştiğini belirterek, oradaki işgalin geçici olduğunu ve Ukrayna’nın geri döndüğünü söyledi.

DHA

Ukrayna-Rusya savaşı 179’uncu gününde devam ederken, Kırım’da son günlerde patlamalar oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Kırım’daki havanın değiştiğini belirterek, “Bu yıl gerçekten çok özel. Bu yıl, Kırım''ın havasında, oradaki işgalin geçici olduğunu ve Ukrayna''nın geri döndüğünü tam anlamıyla hissedebilirsiniz” dedi.

“YENİLMEZ OLARAK GÖRÜLEN RUS ORDUSUNA KARŞI KOYDUK”

Ukrayna’nın ‘yenilmez’ olarak görülen Rus ordusuna karşı koyduğunu ifade eden Zelenski, “Ne kadar çok şey değişti. Dünyadaki hemen hemen herkesin değiştirmenin imkânsız olduğunu düşündüğü şeyler. Onlarca yıl boyunca yenilmez olduğu düşünülen Rus ordusuna karşı neler değişti” dedi.

BAĞIMSIZLIK GÜNÜ VURGUSU

Zelenski, 24 Ağustos’ta Ukrayna’nın Sovyetler Birliği’nden ayrılışı sonucu kabul edilen Bağımsızlık Günü’nü hatırlattı. Zelenski, “Bu hafta Rusya''nın kötü ve acımasız eylemlerde bulunmaya çalışabileceğinin farkında olmalıyız. Düşmanımız böyle bir düşman” dedi.