Zeybekçi'den HDP'lilere! Fareler gibi...

Zeybekçi'den HDP'lilere! Fareler gibi...
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, HDP'li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili çok sert ifadeler kullandı. Zeybekçi ' Devlet, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü. Bu ülkenin bağımsız mahkemeleri, hakimleri de gereğini yaptı" dedi.

Denizli'nin Buldan ve Sarayköy ilçelerinde vatandaşlara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Belediyesi'nin Dokuzkavaklar Mahallesi'nde 18 milyon lira bedelle 2 bin 747 metrekare alana 7 katlı olarak yapılacak olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi'nin temel atma törenine katıldı.

HDP'li belediye başkanlarını eleştiren Nihat Zeybekci, "Belediyelerin sorumluluk alanı değil diye belediye başkanlarına bir şey yaptırmazlardı. Neler çekmedik neler. Aman Sayıştay'dan, Danıştay'dan gelirler. Çözdük tabi ki, risk aldık, sorumluluk aldık. Belediyenin görevi ne içindir. Başka yerlerde başka zihniyette olanlar buna başka şey diyor olabilirler. Belediye sahadaki teröriste, bu ülkeye, bu millete ihanete yardım etmek varken, millete hizmet etmek gibi böyle saçma sapan işlerle uğraşır mı onlar. Onların işi gücü ihanet etmek. Milletin imkanlarını dediklerinde devlet versin. Devlet sanki çıkıyor dünyanın başka yerlerinden haraç topluyor, vergi topluyor sanki. Bu milletten alıyor, benim vatandaşımdan alıyor" diye konuştu.

FARELER GİBİ...

Tutuklanan HDP milletvekillerini sert bir dille suçlayan Zeybekci, "Darbe başarılı olsaydı, demokrasi kurtulacak mıydı, demokrasi mi kazanacaktı? Şimdi bu milletin mahkemelerine gitmeyiz, tanımayız diyenler CHP'nin, MHP'nin Genel Başkanı, Ak Parti dahil olmak üzere gidip hesap veriyor, mahkemede ifade veriyor. Çıkıyor gerine gerine yağma yok diyor. O kadar da kolay olmaz o işler diyor. Gitmeyeceğiz, hadi gelin götürün bakalım diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü. Bu ülkenin bağımsız mahkemeleri, hakimleri de gereğini yaptı" dedi.