Zeytin Dalı'nda 31.gün

Zeytin Dalı'nda 31.gün
Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 641 oldu.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana YPG/PKK-IŞİD mensubu 1641 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nda düzenlenen kara ve hava operasyonları sonucunda 27 PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1641 olduğu kaydedildi.

5 NOKTA DAHA DAHA TERÖRDEN TEMİZLENDİ

Bölgedeki muhabirlerin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeyindeki Şeran beldesine bağlı İkidam, Şeltah ve Merseva köyleri ile tarihi Nebi Huri Tepesi ile Racu beldesinin batısındaki 687. Tepe'yi YPG/PKK-IŞİD'tan kurtardı.

Nebi Huri Tepesi'nde, tarihi Nebi Huri Kalesi, Romalılardan kalma bir tarihi köprü ve kalıntılar bulunuyor. 

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-IŞİD'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 50'si köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 19'i stratejik dağ veya tepe olmak üzere 73 noktayı örgütten kurtarmış oldu. 

SİVİLLERE GIDA YARDIMI YAPILDI

TSK, terör örgütünden temizlenen İkidam, Şeltah ve Merseva köylerinde arama tarama faaliyeti yaptı.

Şeran beldesine bağlı söz konusu köylerde arama yapan birlikler, burada 20 kadın, 20 erkek ve 14 çocuktan oluşan toplam 54 sivilin bulunduğunu tespit ettikten sonra yaklaşık 1 aydır aç oldukları anlaşılan sivillere gıda yardımı yaptı.

Teröristlerden kalan silahlar temizleniyor

Ele geçirilen bölgelerde arama çalışmalarını sürdüren ekipler, Racu beldesine hakim 687. Tepe'de ise 1 adet 14,5'lik doçka tüfeği ve 1 adet 12,7'lik uçaksavar ele geçirdi.

SİHA'LAR TERÖRİST KESKİN NİŞANCILARI AVLADI

Kara harekatının yanı sıra silahlı insansız hava aracı (SİHA) desteğiyle de tespit edilen teröristler hedef alınıyor.

Racu beldesine bağlı Derviş Obası bölgesinde keskin nişancı oldukları tahmin edilen 2 terörist, bir SİHA atışıyla öldürüldü. 

Şeyh Hadid beldesine bağlı Bilal Köy'ün 1 kilometre güneyinde iki terörist, Cinderes beldesinin 2 kilometre batısında zeytin ağaçları altındaki 4 terörist daha etkisiz hale getirildi.

SİHA'ların tespit ettiği bazı terörist grupları ve saklandıkları yerler, F16 savaş uçaklarınca imha edildi.

SINIR BİRLİKLERİ TERÖR HEDEFLERİNİ VURDU

Harekat kapsamında Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı ilçelerinin sınıra yakın bölgelerindeki birlikler, Afrin'de teröristlere ait mevzilere top atışı yaptı. 

Sınır birliklerine tank, zırhlı personel taşıyıcı ve hafif zırhlı araç sevkiyatı da devam etti.

2 KÖY DAHA TERÖRDEN TEMİZLENDİ

Operasyonda Hantallı ve Divan köyü de terör örgütü PYD/PKK mensuplarından temizlendi.