Zeytinlik gitti Go Kart geldi

Zeytinlik gitti Go Kart geldi
İzmir Güzelbahçe İlçesi Yelki Mahallesindeki zeytinlik alanına Go Kart yapılması bölgede tartışmalara neden olurken CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, skandalı Meclis gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, zeytin bahçelerinin olduğu alana Go Kart pisti yapılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Polat, “Zeytin bahçelerinin yerine Go Kart pisti yapılması akıl alır bir şey değil. Go Kart pisti söz konusu yöre için ihtiyaç mıdır?” dedi.

Polat verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

- Tarım arazisinin Go Kart pistine dönüştürülmesinin sebepleri nelerdir?  Yapılacak bu pistle ilgili yeterli fizibilite çalışması yapılmış mıdır?

- Go Kart pisti söz konusu yöre için ihtiyaç mıdır? İhtiyaç ise yörede bu ihtiyacı karşılayacak  “zeytinli tarla” vasfı taşımayan, spor alanına uygun başka bir arazi yok mudur?

- Tarım alanlarının azaldığı dönemde, böyle bir pistin yapılarak tarım alanlarının yok edilmesine hangi gerekçelerle izin verilmiştir?

- Projenin hayata geçirilmesinde bölge halkının görüşü alınmış mıdır? Çevre halkının yaşayacağı ses ve gürültü kirliliği göz önünde bulundurulmuş mudur?

- İzmir’de yapılaşmaya açılacak tarım arazileri var mıdır? Varsa hangileridir?