Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşçu Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önlemlerini herkesten önce açıkladı. Tüm Türkiye’nin gözü kulağı Bakan Nebati’de.

Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşçu Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önlemlerini herkesten önce açıkladı. Tüm Türkiye’nin gözü kulağı Bakan Nebati’de.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemde yer alan başlıklara dair yeni önlemlerin bu akşam açıklanacağı belirtildi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşçu önlemleri herkesten önce açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan bazı ekonomi başlıklarında, ekonomi yönetimimiz Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edecek olup; atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren bakanlığımız ve ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklamasını yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye''nin dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasında yer aldığı, serbest piyasa ekonomisi ilkelerini esas alarak güçlü temeller üzerinde yükselmeye devam ettiği vurgulandı.

Ünlü ekonomist ve Ziraat Bankası eski Müdürü Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya hesabı Twitter''dan yaptığı paylaşımda ekonomik önlemleri açıkladı.

İşte Şenol Babuşçu’nun o paylaşımı:

"Açıklanması tahmin edilen ekonomik önlemler:

1.Bireysel kredileri sınırlandırma(BSMV artışı ve zorunlu karşılık uygulaması)

2. İhracat gelirlerinin bozdurma oranının % 60-70''e çıkarılması

3.KKMH''da faiz sınırının kaldırılması(% 14+3)

4.Katılım bankacılığının teşviki"

 

İlgili Haberler