Alacaklarınızı alın çok pahalanacaklar. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Şenol Babuşcu'dan Saray'da yankılanacak açıklama

Alacaklarınızı alın çok pahalanacaklar. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Şenol Babuşcu'dan Saray'da yankılanacak açıklama
İktidarın ekonomi politikalarını ve hızla yükselen enflasyonu eleştiren Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye''de enflasyon rakamları hızla yükselmeye devam ediyor. Türkiye''de Mart ayında yıllık bazda yüzde 61,14 artan enflasyon, bir kez daha son 20 yılın en yüksek seviyesini görmüştü. Ziraat Bankası eski yöneticilerinden Şenol Şenol Babuşcu, "Türkiye''de her geçen gün daha da yükselen enflasyon rakamlarınını "Almayı planladıklarınızı bir an önce alın. Yarın bugünden daha pahalı olacak…" ifadeleri ile eleştirdi.

"YANLIŞIN NERESİNDEN DÖNÜLSE KARDIR"

AKP Hükümetinin TCMB''yi ve onun enflasyon ile mücadeledeki en önemli silahı olan faizi önemsiz hale getirerek Türkiye ekonomisine büyük zarar verdiğini belirten Şenol Babuşcu, "neresinden dönünse kardır" ifadesini kullandığı paylaşımında ise şunları kaydetti:
 
"Enflasyon ve kur sorununu(Ekonomik krizi) iktisat teorisine aykırı faiz politikaları ile kendileri yarattılar.Son 6 ayda Türkiye ekonomisine ağır hasar verdiler. Yanlışlarını kabul edip dönmezlerse önümüzdeki 6 ay bu kadar daha hasar verecekler" 

İlgili Haberler