Kamu bankaları da emekli promosyonu yarışına giriyor

Kamu bankaları da emekli promosyonu yarışına giriyor
Zam almayıp, sadece enflasyon farkıyla ay sonunu getirmenin hesaplarını yapan emeklilerin yüzü özel bankaların promosyon savaşıyla güldü. 3 özel bankanın emekli promosyonunu 7 bin liranın üzerine çekmesi, kamu bankalarını da harekete geçirdi.

Emeklilerin düştüğü durum bu o banka bu banka dolaşıyorlar

Alım gücü düşen, zam olarak sadece enflasyon farkını alabilen emekliler aldıkları parayla ay sonunu getirebilmek için kılı kırk yarmaya devam ediyor. Bir ay da olsa rahat nefes almanın hayalini kuran emeklilerin dileği özel bankaların promosyon savaşıyla gerçekleşti.

İlk olarak Akbank’ın başlattığı, Yapı Kredi ve Garanti Bankasının sürdürdüğü promosyon yarışında rekabet kızışıyor.  Yarışta oldukça geri kalan kamu bankalarının önümüzdeki hafta daha rekabetçi bir rakamla piyasayı kızıştıracağı iddia edildi.

FARK 9 KATTAN FAZLA 

Bir kamu bankası yetkilisi, kamu bankalarının emekli promosyonunda çok geride kaldığını ve bu nedenle uzun süredir bir güncelleme hazırlığında olduğunu belirterek, “Ancak rakamlar hayal bile edilemeyecek noktalara geldi. Kamu bankaları olarak bu yarışta geri kalmayacağız. Emeklileri mutlu edecek bir rakam üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Emekli maaş promosyonunda rakamın 7 bin liraya çıkması kamu bankalarından transferin artmasına neden oldu.  Çok sayıda emekli kamu bankalarından maaşlarını özel bankalar taşımaya başladılar.

İŞTE KAMU BANKALARININ VERDİĞİ RAKAM

Ziraat Bankası

Emekli maaş ödemelerini Ziraat Bankası ile alanlara, 1500 TL altında emekli aylığı alanlara 500 TL, 1500 TL ila 2 bin 500 TL arasında emekli aylığı alanlara 625 TL, 2 bin 500 TL ve üzerinde emekli aylığı alanlara 750 TL tutarında olmak üzere, 3 yıllık peşin promosyon ödemesi yapıyor.

Halkbank

Halkbank, 1500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, 1500 TL ile 2 bin 500 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2 bin 500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi veriyor.

Vakıfbank

Bir aylık emekli maaşı tutarı 1500 TL’ye (1500.-TL hariç) kadar olanlara 3 yıl için toplam 500 TL, 1500 – 2 bin 500 TL arasında olanlara 3 yıl için toplam 625 TL, 2 bin 500 TL ve üzeri olanlara ise 3 yıl için toplam 750 TL promosyon ödemesi yapıyor.

 

İlgili Haberler