Ziraat Bankası’ndan Virjin adalarına korkunç para transferi ortaya çıktı. Bu parayı bir kişi aldı İYİ Partili Ahat Andican açıkladı

Ziraat Bankası’ndan Virjin adalarına korkunç para transferi ortaya çıktı. Bu parayı bir kişi aldı İYİ Partili Ahat Andican açıkladı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican ve BirGün Gazetesi, Ziraat Bankası’ndan Virjin adalarındaki bir şirkete aktarılan korkunç para miktarını ortaya çıkarttı. Sayıştay raporlarına göre, borç ödenmezken, merak edilen tüm yanıtlar “Ticari sır” nedeniyle cevapsız kaldı.

Ziraat Bankası 2014’te Virjin adalarındaki bir şirkete çok büyük bir miktarda kredi açtığı ortaya çıktı. Ziraat Bankası’nın “Vergi cenneti” olarak bilinen British Virgin adalarındaki bir şirkete 2014 yılında verdiği korkunç bir miktardaki kredinin Mart ayına kadar geciken taksitler ve faizler ödemesi de aynı şekilde milyonları bulduğu belirtildi.
BirGün Gazetesi’nde yer alan habere göre, Sayıştay’ın Ziraat Bankası’nın 2019 yılı faaliyetlerine ilişkin hazırladığı ve TBMM’ye sunulan denetim raporunda, İstanbul Kurumsal Şubesi’nin müşterisi olan bir firmaya kullandırılan kredilerin geri dönüşünün sağlanamadığı tespiti yer aldı.

Söz konusu yaşanan durumu Twitter hesabından değerlendiren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, “Bir Devlet Bankası bir vergi cenneti şirketine bu hacimdeki bir krediyi niçin verir?” dedi.
“Bu şirket kimin? Krediye kimler aracı oldu?” sorularını soran İYİ Partili Ahat Andican, şu ifadelere yer verdi:
“Ziraat Bankası 2014’te Virjin Adalarındaki bir şirkete 1,6 milyar dolarlık kredi açmış.
Sayıştay’a göre borç ödenemiyor.
Sorular:
Bu şirket kimin?
Krediye kimler aracı oldu?
Bir Devlet Bankası bir vergi cenneti şirketine bu hacimdeki bir krediyi niçin verir?
Cevap: Ticari Sır!”

andican.jpg