Bu nasıl sendika. Çalışanın yasal hakkı olan zammı Cumhurbaşkanının lütfu gibi duyurdular. Emekçinin hakkına sahip çıkmak bu mu. Üyelerine yüzde 35 zam alan sendika aidatlara yüzde 35 zam yaptı

Bu nasıl sendika. Çalışanın yasal hakkı olan zammı Cumhurbaşkanının lütfu gibi duyurdular. Emekçinin hakkına sahip çıkmak bu mu. Üyelerine yüzde 35 zam alan sendika aidatlara yüzde 35 zam yaptı
Ziraat Katılım Bankası Örgütlü Sendikası Öz Finans-İş, banka çalışanı üyelerine yüzde 35 maaş zammı yapıldı. Ancak sendikanın zam yaparken kendi aidatına da yüzde 35 zam yapması ve yapılan zammın yasal bir hak olmasına rağmen Cumhurbaşkanına teşekkür edilmesi üyeler tarafından büyük tepki topladı. 

Gülsüm Acıyan- Özel Haber 

Ziraat Katılım Bankası Örgütlü Sendikası Öz Finans-İş, Toplu İş Sözleşmesi gereği banka çalışanı üyeleri ile zam görüşlerinde anlaşma sağlandı. Ara dönem ücret artışı için yüzde 35 zam yapıldı. 

Ziraat Katılım Bankası Örgütlü Sendikası Öz Finans-İş, Toplu İş Sözleşmesi gereği banka çalışanı üyelerine yüzde 35 zam yapma kararı aldı ve bu kararın ardından da Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

Sendikanın çalışanın yasal hakkı olan zammı Cumhurbaşkanının lütfu gibi duyurmaları büyük tepki çekti. 

Banka çalışanı sendika üyelerinin ara dönem ücret artışı yapılarak yüzde 35 zam yapılmasına karar verildi ancak üyeler zammın yapılmasına sevinemedi. 

Çünkü aynı zamanda zam yapılırken diğer ücret kolları da aynı tutarda zamlandı.

Yüzde 35''lik ara dönem ücret artışı üyelerin sevincini kursağında bıraktı. 

Bu zam kararının ardından Cumhurbaşkanına teşekkür edilmesi üyeler tarafından büyük tepki çekti. 

Ayrıca sendika kendi aidatına da yüzde 35 zam yapma kararı aldı.

Karar metni şu şekilde: 

"Banka yönetimlerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, sendikamızla imzalanan toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde yapılacak ek protokolle, 1 Temmuz''dan geçerli olmak üzere, ara dönem ücret artışı yapılmasına karar vermişlerdir. 

1 Temmuzdan geçerli olmak üzere;

1- Ünvan ve pozisyon ayrımı yapılmaksızın bütün ücretlerde %35 artış yapılmasına, 

2-Görev yeri ödemelerinin %35 arttırılmasına, 

3-BES ödemesinin 500 Lira olarak uygulanmasına, 

4-Yemek ücretinin 65 lira olarak uygulanmasına, 

5-Sendika üyelik ödemesinin de %35 arttırılmasına, 

Karar verilmiştir. 

1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere imzalamadığımız EK  PROTOKOL çerçevesinde yapılan ücret artış oranı, Toplu İş Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde yapılacak yıl sonu maaş artışlarında dikkate alınacak ve KASIM 2021- KASIM 2022 enflasyonu +2,8 oranından mahsup edilecektir. 

Bu kararın alınmasında emeği geçen, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Genel Müdürlerimize, Bankalarımızın Yönetim Kurulu üyelerine ve İK yöneticilerimize teşekkür ediyor, siz değerli arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temmenni ediyoruz.  

Saygılarımızla."

İlgili Haberler