Zirvenin perde arkası!

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “terör zirvesi” ni  “İkinci PKK açılımı projesi” olarak nitelendirerek, “Teröre can suyu vermek için hazırlanan hiçbir projenin içinde yer almayız. CHP, AKP değil, yedi düveli gelse MHP, Türkiye’de Kürt meselesi olmadığını ifade etmeye kararlı” dedi.
Vural, bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin, milletin oyunu alan AKP ve CHP’nin yol haritası olarak ortaya konulduğunu savundu ve   “İmralı’nın yol haritasıyla nereye gideceksiniz?” diye sordu.

***

Bilindiği gibi Abdullah Öcalan’ın talebi, Meclis’te Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulması ve Meclis dışında da Akil Adamlar Grubu oluşturulması idi. Yani adını değiştirseniz de değiştirmeseniz de CHP’nin önerileri Abdullah Öcalan’ın önerileridir.
Diğer taraftan Tayyip Erdoğan da bir televizyon programında Türk vatandaşlığını düzenleyen Anayasa’nın 66’ncı maddesinin değiştirileceğini söyledi. Bu konuda da MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay,  “Anayasa’nın 66. maddesi ne diyor ’Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür’diyor. Millet kavramından habersiz Türk milletinin ne anlama geldiğini, Türk vatandaşının ne anlama geldiğini bilmiyor. Anayasamızın 66. maddesi ırkçılığı da reddeder. Irk esasına dayandırmayı da reddeder. Anayasa’dan yarın Türklük kelimesini çıkarmaya muvaffak olurlarsa Türkiye Cumhuriyeti’nin adını da değiştirmek isteyecekler. Türk düşmanlıkları bu kadar amansız ve kinli” diye konuştu..

***

Peki AKP,  “Yeni CHP”, MHP ve BDP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile elde etmek istedikleri sonuç nedir? AKP’nin ne yapmak istediği belli. Türklüğü Anayasa’dan silmek... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Siyaset Meydanı” programında Ali Kırca’nın “Yeni Anayasa’da kimlik konusunun nasıl düzenlenmesini öngörüyorsunuz” sorusu üzerine, anayasada etnik kimlik tanımı yapılmaması gerektiğini, üst kimlik olarak “Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı” tanımının yapılmasının uygun olacağını söylemişti.
Şimdilik PKK da bu kadarını istiyor!
Ülkenin adının değiştirilmesi mi? Onu da Korkut Özal itiraf etmişti.. Yine Ali Kırca’nın Siyaset Meydanı programında, Korkut Özal, Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı iken kendisine Türkiye’nin adının  “Anadolu Cumhuriyeti” olarak değiştirilmesinden söz ettiğini açıklamıştı.
Yani bütün dertleri Türklükle!

***

Projenin arkasında ise “Politik Psikoloji”  uzmanı, aynı zamanda “Toplumsal Psikiyatri” yöntemlerini kullanarak “Seçilmiş Travma” lar üzerinden bir etnik grubu millet haline getirmek konusunda bilimsel çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Vamık Volkan vardır ve bütün bu süreçte Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yapmaktadır. Erdoğan’ın Dersim travması, Menemen travması ve 31 Mart travması gibi travmalar üzerinden tarih mühendisliği yapabilecek birikimi yoktur. Bu konulardaki akil adamı Vamık Volkan’dır.
“Varto Tarihi” eseri ile ünlü Mehmet Şerif Fırat’ın torunu Mustafa Fırat, “Tarih ve tarihi olguları çarpıtarak bilinç bulanıklığı yaratmak suretiyle, toplumu kolay yönetebilmekten tutun da toplumsal gelişimin tıkandığı evrede, mutlak ve muhafazakâr bir bilgi alanı yaratarak, buradan kendi iktidarına yönelen toplumsal muhalefeti bastırmak, toplumsal değişmeyi marjinal bir çıkar grubunun lehine mümkün kılmak gibi amaçlar güdülebilir” diyor.
Yani hedef nedir? Marjinal bir grup, dini kullanarak iktidarı ele geçirmiş, şimdi de rejimi değiştirmeye kalkışıyor. Bu hedefine koşarken  rejimin kurucusu olan partinin yardımını da alıyor.

***

Peki Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun hedefi neydi? MİT-PKK görüşmesini sağlayan koordinatör ülke temsilcisi, “Abdullah Öcalan tarafından üretilen kendi fikirleri, parlamentoda yasa çıkaracakları zaman dikkate alınacaktır. Kendisinin parlamento için ürettiği öneriler, dikkate alınacaktır”  dememiş miydi?
İşte Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun da Meclis’te kurulması önerilen Mutabakat Komisyonu’nun da Meclis dışında kurulması istenen Akil Adamlar Grubu’nun da işlevi budur. MHP ise birincisine katılmış, diğerlerini reddetmiştir. Bu çizgide devam etmeleri beklenir...

Yazarın Diğer Yazıları