Ziya Selçuk: Gereğini yapacağım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u, 1990'lı yıllardan bu yana tanıyorum. TRT'de başlayan uzaktan eğitim konusuna ne kadar titiz bir şekilde gece gündüz çalıştığını öğrendim.

Ve Adnan Menderes'in idamı ile kafa kesme ve sırtından hançerleme gibi görüntülerin sakin yapısı ile tanıdığım Ziya hocayı çok kızdırdığını ve derhal soruşturma başlattığını vurgulayayım.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığım bilgiye göre, bakan Selçuk, bu işi yapan sorumsuzlardan hesap soracak ve gereğini yapacak.

Ziya Hocam,

Bu zihniyet vatana ihanet, milli eğitimi sabote etme zihniyetidir. Çocuklarımızı zehirleyen bu zihniyet ister bakanlığınızda ister TRT'de olsun en kısa zamanda görevlerinden alınmalı ve cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak haklarında yasal işlem başlatılmalıdır.

Değerli okurlarım,

Basın İlan Kurumu, Türkiye'de devlet ilanlarının gazetelere eşit şekilde dağıtılması için görev yapan çok önemli bir anayasal kurumdur.

36 kişilik genel kurulundaki;

12 kişi ulusal ve yerel medya patronlarından,

12 kişi üniversiteler ile tarafsız kurum ve kuruluşlarından

12 kişi de bürokrasiden seçilir…

Koronavirüs nedeniyle Basın İlan Kurumu acil eylem planını bir açıklama ile yürürlüğe soktu. Özetliyorum:

"Basın İlan Kurumu olarak, ülkemizin etkin şekilde mücadele ettiği COVID-19 küresel salgını dolayısıyla, devletimizin ve kurumlarının aldığı karar ve uygulamalar çerçevesinde, sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan gazetecilerimize ve yayınlarını aksatmadan sürdüren basınımıza destek olmak amacındayız.

Yönetim Kurulumuzun 23 Mart 2020 tarihli toplantısında aldığı kararları kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Gazetelere ait nüshaların ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar ilgili Şube Müdürlüklerine haftalık periyotlarla gönderilmelerine imkân sağlanacaktır.

Kısa çalışma ödeneği kapsamında gazetelerin kadrosunda görev yapan fikir işçileri, İŞKUR Müdürlüklerinin izni ölçüsünde gazetelerin asgari kadrosunda tam ve eksiksiz olarak çalışmış kabul edilecektir.

Gazetelerden ilgili mevzuat uyarınca aranılan fiili satış adedine (baskı-bayi-abone vs.) ilişkin düşüşler, 23 Mart 2020 Pazartesi tarihinden itibaren mücbir sebep kapsamında değerlendirilecektir.

Kurumumuz görev alanında bulunan ilan dağıtım yerlerinde en az iki gazetenin yayımlanması kaydıyla, aynı yayın yerindeki resmi ilan yayınlama hakkını haiz gazetelerin, aralarında yazılı olarak yaptıkları mutabakat doğrultusunda dönüşümlü yayın yapmalarına imkân sağlanacaktır.

Gazeteci derneklerinin yapılan para yardımına ilişkin müracaat süreleri 15 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

Kurumumuzdan borç para almış olan gazetecilerin borç tahsil işlemleri talepleri halinde üç ay süreyle ertelenecektir.

Gazeteler hakkında daha önce alınan Genel Müdürlük kararlarıyla belirlenen mahsup uygulamaları 23 Mart Pazartesi günü itibarıyla durdurulmuştur.

COVID-19 (Korona virüs) salgınıyla mücadelede halkımızın doğru bilgilendirilmesi için risk alarak habercilik yapan gazetecilerimize ve basın kuruluşlarımıza aldığımız kararlarla destek olmaya çalıştığımız bu süreçte, sahada haber peşinde koşan gazetecilerimize görevlerinde kolaylık diliyoruz.

Acil haber kadroları dışında basın mensuplarımızın da gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları için aldığımız destek kararları doğrultusunda duyarlılık bekliyoruz.

Hayatımız ve toplumsal sağlığımız için özveriyle çalışan sağlık personelimiz başta olmak üzere, COVID-19 salgınıyla mücadele sürecinde fedakarca gayret gösteren tüm görevlilerimize ve alınan kararlara riayet ederek duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz."

Değerli okurlarım,

Gece gündüz uğraş veren ve şeffaf açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı, tüm sağlık çalışanlarını alkışlıyorum…

Gazetecilerin sağlığını ön plana alıp acil tedbirleri yürürlüğe koyan Basın İlan Kurumunu ve Genel Müdürü Rıdvan Duran'ı alkışlıyorum…

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları