Zonguldak'taki 'içki' tartışmalarına Vali'den açıklama

Zonguldak'taki 'içki' tartışmalarına Vali'den açıklama
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, plajda bira içen 2 kadın doktora polisin para cezası uygulamasıyla ilgili, "'İçki içti' diye kontrol edilme durumu yok. Olumsuz davranıştan ötürü memur arkadaşlarımız görevini yapmıştır" dedi.

Zonguldak'ın Kapuz Plajı'nda alkol aldıkları gerekçesiyle zabıtalarla tartışan daha sonra polis tarafından karakola götürülerek haklarında cezai işlem uygulanmasının ardından serbest bırakılan iki kadın doktor hakkında Vali Ahmet Çınar'dan açıklama geldi.

Vali Çınar, bunu konuşmaya değer bir konu olarak görmediğini söyleyerek, şöyle dedi: "Son derece basit, küçük, her yerde her zaman yaşanabilen bir olay. Konu yansıma biçimiyle biraz abartılı oldu. Polisimizi maalesef bence biraz ideolojik kaygılardan, devlete bakıştaki bir takım bahane arayan yanlış yapılan bir haber olarak değerlendiriyorum. Olup biten sadece polisimize, 'Plajda insanları rahatsız eden bir sorun var' diye telaşlı bir çağrı oluyor. Polisimiz de 'Yunus' dediğimiz gezici ekibimiz buraya geliyor 'Olay nedir?' diye. Burada bayan arkadaşların alkol aldıkları ve çevreyi rahatsız ettiklerine şahit oluyorlar. Konu tamamen budur. Bunu zabıta da halledebilirdi ama polis kendisine gelen ihbarı değerlendirmek zorundadır. İhbarın ne olduğu, özellikle bayan oldukları ihbarda söylenmiştir. Dolayısıyla polis görevini yapmıştır. Son derece de nezaket içerisinde görevini ifa etmiştir. Ama evet sanki plajda iki bayanın başına dikilmiş polisler görüntüsü, onu da fotoğrafı çeken arkadaşların sanat kabiliyetine yormak lazım. Görüntü itibariyle böyle rahatsız edici bir durum olsa da olayın içeriği itibariyle polisin rutin bir işidir. Görevini yapmıştır. Burada önemli olan halkın huzurudur. Halkın huzurunu sağlamakla görevli polis kendisine yapılan ihbarı değerlendirmiştir ve görevini de şık bir şekilde ifa etmiştir."

İlgili Haberler