1.sınıf ders kitaplarından Ege adalarını sildiler!

1.sınıf ders kitaplarından Ege adalarını sildiler!
İlkokul 1. sınıf öğrencileri için hazırlanmış ders kitabındaki haritada Ege adalarının yer almadığı ve Atatürk'ün yer aldığı fotoğraflarda jet uçaklarının görüldüğü ortaya çıktı.

İlköğretim 1.sınıf öğrencileri için hazırlanmış Türkçe ders kitabında yer alan haritada, Ege adalarının yer almadığı ortaya çıktı.

CHP Eskişehir milletvekili Cemal Okan Yüksel, Twitter hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulunarak tepki gösterdi:

kh.jpg

Söz konusu hatayla ilgili olarak, Birgün gazetesinin görüşlerine başvurduğu Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden emekli öğretim programları profesörü Dilek F. Gözütok, Ege adalarının haritada yer almamasının 'büyük skandal' olduğunu söyledi.

​'MİLLİ MÜCADELEYİ JETLERLE Mİ KAZANDIK?'

Gözütok kitapla ilgili eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Aynı ders kitabında annenin başörtülü olduğunu görüyoruz. Çocukların eğitimine uygunluk değil rejimin kadın algısına yönelik bir çizim var. Milli Mücadele ve Atatürk'ün olduğu bölümde jet çizimleri var. Biz milli mücadeleyi jetlerle mi kazandık?”

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 15 yıldan beri 'Eğitim Bilimlerinin ilkelerini çiğneyen bir anlayışla' programlar hazırladığını, 'yetkin olmayan kişiler tarafından hazırlanan' bu programlarda pek çok bilimsel yanlışın bulunduğunu, ancak bakanlığın eleştirileri dikkate almadığını söyledi.

'ORTAÇAĞ DEĞERLERİNİ ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Gözütok, bu programların, 'bilim dışı, yanlış din bilgileri ve hurafeler içeren, FETÖ ya da bazı din ağırlıklı grupların, sendikaların, vakıfların yayınlarında gösterdikleri hedeflere ve söylemlerinde savundukları görüşlere hizmet ettiğini' ve 'Cumhuriyetin ülkeye kazandırdığı bütün değerleri yok etmeye ve yerine Ortaçağ değerlerini öğretmeye çalıştığını' savundu:

"…Anayasa'nın 'Türkiye Cumhuriyeti toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir' 2. maddesine, AİHM kararlarına, Türk Milli Eğitiminin Amaçlarına, Genellik ve Eşitlik, Bilimsellik, Süreklilik, Laiklik, Zorunlu Eğitim İlkelerine aykırıdır."

İlgili Haberler