10 numara Arda

Şimdiye kadar ligde oynadığı açılış maçlarının 35’ini kazanan G.Saray,  40 derece sıcağa rağmen 36.’yı da kazanarak, geleneği bozmadı..

2009-2010 sezonun ilk maçında sarı kırmızılar, Gaziantep’i kaptanının mükemmel oyunu ile mağlup etti.. Ancak, Futbol Federasyonu’nun anlaşılmaz kararı ile bütün maçların saat 21.00’de oynandığı ilk haftada, G.Saray’ın maçını 19.30’da oynamasının, bir haksızlık olduğunu düşünüyor ve bunun nasıl bir açıklaması olduğunu gerçekten bilemiyorum..

G.Saray bu sezon bir başka oynuyor..Star ve yeni futbolcularının kamplara geç gelmesine rağmen, sezonu erken açmayı avantajlı bir hale getiren sarı kırmızılar, dün gece de futbol için hiç de uygun olmayan bir havada güzel bir mücadele ortaya koydu.. Bu nedenle forma giyen bütün futbolcuları önce tebrik etmek lazım.

Ve bu tebriğin büyük bölümünü de tabii ki, kaptan Arda’ya vermek gerekiyor. Genç yaşında kaptanlığı ve Metin Oktay’ın formasını sırtına geçiren Arda, taktığı kolluğa ve taşıdığı formaya her gün biraz daha layık oluyor. Genç kaptan dün gece futbol adına gerçekten her şeyi yaptı. Oyunu kurdu, pasını verdi, defansa yardım etti ve golünü attı..Daha ne yapsın .İşte kaptan. İşte futbolcu bu..

Tabii ki dün gece her şey mükemmel değildi. Netanya maçının kahramanı Aydın bu kez silik ve etkisizdi. Baros, eski havasını bir türlü yakalayamadı. Sabri hala yerini bulamamış, nasıl oynayacağını bilmeyen şaşkın bir ördek gibiydi. Özellikle penaltı posizyonunda kontrolsüz olarak rakibinin üstüne çıkması, bir futbol hareketi değildi.Mustafa ve Ayhan, topu kazandıktan sonra iyi ancak, rakipleri önleme, topu kazanma konusunda yetersizdi. İkinci yarıda oyuna giren Kewell’in de henüz hazır olmadığı ortadaydı.

G.Saray dün gece bunaltıcı sıcaklıkta, Arda’nın muhteşem oyunu ile kazandı..İlerleyen günlerde daha iyi olacağının da müjdesini verdi.

Yazarın Diğer Yazıları