12. adamın önemi!

Sezon başında yaşanan şanssız sakatlıklarla yeni transferlerin yer almadığı Galatasaray’ın Avrupa arenasındaki ilk maçına ilgi oldukça fazlaydı.. Geçen yılın şampiyon ekibini tekrar huzurlarda görmek sarı kırmızılı ekibe gönül verenleri yeniden heyecanlandırmıştı..
Yeni transferlerden Kewell, Meira ve De Sanctis’in forma giymememesine rağmen Ali Sami Yen tribünlerine dolduran Cim Bomlular, bu zor günlerde takımlarına verecekleri desteğin farkındaydı. Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki rakipleri Steau Bükreş karşısında onikinci adamın etkisinin önemini bilenler, gerçekten de dün gece Galatasaray’ın itici gücü oldu. Ayrıca yabancılar olmasa da yeni hocaları Skibbe’nin neler yapacağını görmek, geçen sene bir türlü doyamadıkları Lincoln’ü seyretmek, Galatasaraylılara yetmiş de artmıştı bile.. Üstelik huzurlarındaki şampiyon takımın böyle önemli maçlarda neler yapabileceğini bilir gibiydiler..
Peki Alman Skibbe’nin komutasındaki Galatasaray, çıktığı bu ilk önemli maçında nasıl oynadı:
Cim Bom önce bu maça iyi başlamadı. Bunda Skibbe’nin defansta yaptığı değişikliğin rolü büyüktü. Emre Aşık’ı Servet ile yan yana oynatan Alman hoca, Emre Güngör’ü de defansın sağına koymuştu. İşte bu değişikliğe alışana kadar kalesinde iki gol gören Galatasaray şoke oldu. İlk golde Aykut’un inanılmaz hatası takımın moralini bozdu. Ancak daha sonra kendine gelen Cim Bom, oyuna ağırlığını koydu. Nonda’nın golü takımı ateşledi. İlk yarının sonuna kadar oyunun hakimi Sarı Kırmızı ekipti.
İkinci yarıda Skibbe kimsinin beğenmediği bir değişiklikle Mehmet Topal’ın yerine Barış’ı alarak başladı. Alman hoca bence bu kararında haklıydı. Zira geçen yılın süperi Mehmet ilk yarıda eski günleri arattı. İkinci yarının hemen başında Nonda’dan gelen ikinci gol tribünleri ayağa kaldırdı. Bu dakikadan sonra oyunun tek hakimi Galatasaray’dı.
Ancak galibiyet golü bir türlü gelmedi. Maçın hakeminin kararlardaki takdir haklarını rakipten yana kullanması seyircileri çılgına çevirdi. Galatasaray dün gece hiç beklemediği gollerle yenik duruma düştüğü maçı berabere bitirdi, şansını ikinci maça taşıdı.

Yazarın Diğer Yazıları