15. Türk Dünyası Çocuk Şöleni'mizi kutluyoruz

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfımızca İstanbul’umuzda 1994 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen, Türk Dünyası Çocuk Şöleni’mizin onbeşincisi, sizlere sunacağımız programa göre, önümüzdeki Pazartesi günü başlayacaktır.
Şölenimize katılacak gruplar, dünden beri yurdumuza gelmeye başlamışlar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze belirlenen okullarca çocuklu ailelerimizin konukları olmuşlardır.
15.Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne katılacak ülke ve topluluklarını bilgilerinize sunmak isterim; Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, KKTC, Çuvaşistan, Başkurdistan, Tataristan, Saha(Yakutistan), Altay, Karaim/Karay(Polonya), Balkar, Nogay, Karaçay, Kumuk, Kırım, Şor, Teleüt, Gagauz, Hakaseli, Tuva ve Bulgaristan Türkleri, Kuman (Pomak) Türkleri, Batı Trakya Türkleri, Doğu Türkistan Türkleri, Afganistan Türkleri ve Romanya Türkleri.
Bütün toplulukların yöneticileri ve eğitmenleri, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın merkezinde toplanarak tertiplenen  “Tanışma Töreni” ne katılacaklar ve armağanlarını takdim edip, hatıra resimlerini çektireceklerdir.
15. Türk Dünyası Çocuk Şöleni programına göre, 1 Haziran Pazartesi günü saat 9:30’da, şölen yürüyüşü yapılacaktır. Kadıköy Söğütlüçeşme’den Altıyol’a ve İskele Meydanı’na kadar bütün Türk Dünyası, yavruları ile beraber bando eşliğindeki sevgi yürüyüşü, Büyük Kurtarıcı M. Kemal Atatürk’ün Anıtında sona erecektir. Anıt meydanında, kıyafetleri özenle bezenmiş yavrularımızın milli oyunlarını doya doya seyredeceğiz ve marşlarını dinleyeceğiz.
3 Haziran Çarşamba günü, Türk Dünyası’nın her köşesinden gelen yavrularımızın katkıları ile saat 9.00’dan itibaren Ali Sami Yen Stadyumunda 15. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’nin en büyük toplu gösterileri yapılacak ve her bir topluluk, yörelerinin milli oyunundan örnekler sunarak, birlik ve beraberliğimizi vurgulayacaklardır. Programların sonunda Tarık Mengüç, Yonca Evcimik, Grup MP3 ve sürpriz sanatçılar muhteşem bir konser sunacaklardır.
4 Haziran Perşembe günü saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak olan 6. Türk Dünyası Çocukları Ses Yarışması ile 15. Türk Dünyası Çocuk Şöleni sona erecektir. Yarışmada dereceye girenler, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından ödüllendirileceklerdir.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, kurulduğu günden bu yana Türk Cumhuriyetleri ve toplulukları arasında en doğru ve uygun gördüğümüz gayretlerin içinde olmuştur. Turan sevdalısı Türkçülere, Türk Birliği’nin örneklerini göstermiş ve yaşatmıştır.
Türk Milliyetçilik Hareketinin güzelliğini bizlere sunan Vakfın Genel Başkanı Prof. Turan Yazgan’a ve emeklerini yıllarca bu yolda seve seve veren görevli dostlarımıza ve İstanbul Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yardımlarına teşekkürlerimizi arz ederiz.
15. Türk Dünyası Çocuk Şöleni’miz kutlu ve mutlu olsun.
Tanrı Türk’ü Korusun.  

Yazarın Diğer Yazıları