5 dakikada Beşiktaş

Heyecanın her geçen hafta biraz daha yükseldiği zirve yarışında Sivasspor ve Galatasaray'ın puan kaybettiği geride kalan hafta evinde Trabzonspor ile berabere kalarak büyük bir avantajı kaçıran Beşiktaş, Gaziantep'e mutlak galibiyet için gelmişti.
Hatta Siyah Beyazlılar, şampiyonluk yolunda bir anlamda buna mecburdu.
Üstelik Mustafa Denizli'nin gelmesinden sonra Beşiktaş'ın deplasmanda henüz hiç puanla tanışmaması da ayrı bir gerçekti. Geçen hafta görülen bir başka gerçek de, Siyah Beyazlılar'ın ortaya koydukları iyi mücadeleyi gol ile süslendirmekte çektiği zorluklardı.
Beşiktaş'ın tecrübeli hocası sonunda ısrarından vazgeçerek Gaziantepspor karşısına çift forvetle çıktı. Siyah Beyazlı ekip maça hızlı başladı ve karşılaşmanın 10. dakikasında Nobre-Bobo ikilisinin atağında gole çok yaklaştı. Ancak Gaziantepspor bu dakikadan sonra oyunda dengeyi kurdu.
İlk yarıda Beşiktaş orta sahası, Bobo-Nobre ikilisine yeteri kadar destek olamadı. Ernst zaman zaman rakip kaleye direkt ataklar yaptıysa da, Cisse oldukça etkisizdi. Serdar ve Tello da forvete pozisyon yaratamadı.
İlk yarıda galibiyet isteyen Beşiktaş, yalnız bir gol pozisyonu bulurken; Gaziantepspor'un yakaladığı üç gollük atağı değerlendirememesi Kartal için bir şanstı. Beşiktaş bu şansını ikinci yarı başında bulduğu iki gol ile galibiyete taşıdı. Tello bu yarıya fırtına gibi girdi. Nobre'ye ilk golde asist yapan Şilili futbolcu, ikinci gole de imzasını atarak, 5 dakika içinde maçın kopmasını sağladı.
Bu dakikadan sonra Gaziantep'in gol için yüklenmesi Beşiktaş'ı rakip kale içinde rahatlamasını sağladı ve Nobre'nin farkı getiren golü de böyle geldi.
Siyah Beyazlılar daha önce kupadan gönderdiği Antep'i dün gece bir kez daha yenerken, Mustafa Denizli de bir ilki gerçekleştirerek deplasmandaki ilk üç puanı ile tanıştı.

Yazarın Diğer Yazıları