ABD Elçisi’nin “ağzından kaçan” asıl söz!

Her bir kelimesini bir kenara itin ve adamın şu sözüne bakın:
“Son yıllarda büyük bir değişim var ve bu bize büyük umut veriyor...”
ABD Büyükelçisi aynen böyle söylüyor..
“Türkiye, son yıllarda büyük bir değişimde ve bu yüzden mutlular!..”
Türkiye’nin nasıl değiştiği malum..
Değişimin alfabesinde olan ise..
“Türk Milleti” kavramı, Atatürk’e bağlılık tasfiye halinde ve ülke topraklarının “özerklik-federe” halleri konuşulur durumda..
ABD ve AB elbette memnun, antrenör onlar değil mi!..
Elçinin “sözleri” üzerine Tayyip’in tepkisine gelince..
Sıradan gidelim, Büyükelçi “Gazeteci tutuklanmalarını anlamıyoruz!” gibisinden konuşunca iktidar hemen tepki gösterdi mi?.. Gösterdi.. ABD’li ne yaptı?.. Hemen sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyip iktidarı yağladı balladı.. Peki buna rağmen Tayyip ne yaptı?.. ABD’linin “Ben sizdenim, merak etmeyin!” mesajının hemen ardından cemaatinin önüne çıkıp Büyükelçiye “acemi oğlan” muamelesi ile verdi veriştirdi...
“Türkiye’yi tanımaz, bilmez, ne nedir? Hangi yasa var? Hiç haberi olmaz orada hemen bir tuzağa, tezgaha gelir, kalkar açıklama yapar. Dur ya önce bir araştır, sor nedir, yargı burada ne yapacak? Hangi neticeye varacak bunu bir öğren, işte buna acemi elçilik denir” diye giydirdi!..
Neden?!! Çünkü... ABD Büyükelçisi ayağına pası atmıştı ve ona da topu doksana takmak kalmıştı!..
Ne demek bu?!!
Tayyip seçimlere doğru daha çok “milliyetçi karta” oynayacak.. MHP’nin taban oylarını partisine çevirmek için gerekli organizasyonları yapıyor.. BDP ile de “kayıkçı kavgası” ittifakı, PKK’nın bilinçli saldırı hattında tutulması ile gene milliyetçi havuzda puan arıyor..
Bu konuda en önemli unsur ne?.. ABD zıtlığı!.. ABD Büyükelçisi’nin sözlerine Tayyip’in verdiği cevap, bir nevi “one minute” durumu!..
Şu sıra Tayyip cemaati, “Amerikalılara nasıl geçirdi ama!!” diye kendisi ile gurur duyuyor!..
Bunlara şimdi, “Arkadaş, n’olur deliğe süpürmeyin!!” diye yalvar yakar olan kimdi ve de ABD askerini Irak katliamına katıldığı için kutlama ne ayaktı diye dahi soramazsınız, zira “inanmış” kadrolardır!..
ABD Elçisi’nin de “Valla biz bu gazeteci tutuklamalarını anlamıyoruz!..” diye konuşmasının da “tiyatro” olduğunu nasıl anlatacağız?!
Gazeteci tutuklamalarını anlamıyorlarmış!! Cümle âlem biliyor ki ve de kendi kalem erbapları da yazdılar ki; bu “Ergenekon” denilen operasyonun düğmesine, bizzat bir önceki başkan olan fanatik Hıristiyan Bush’un saray odasında basıldı..
ABD’li kendi kurdukları tezgahın neyini anlamıyor?!! Amerikalı diyor ki:
“Türkiye bizim için göz ardı edilemeyecek bir ülke. Biz yargı ile ilgili hiçbir konuda ya da belirli bir davayla ilgili yorumda bulunmuyoruz. Bütün saygımla şunu söylüyorum. Resepsiyonda bir muhabbet için söyledim. Bizim Türkiye’deki sisteme dair bir şüphemiz yok.”
ABD, Tayyip’ten iyisini mi bulacak?!!
“Son yıllarda büyük bir değişim ve bu bize büyük umut veriyor...” dedikleri Türkiye’yi “kıvama” kim getirdi?!!
“Sultanım, ABD Büyükelçisine bir çaktı, adam feleğini şaşırdı!!”
Geçiniz, arz ettiğim gibi “tiyatroda” bir replik!.. “Al pası, at golü!!”
Sultanım nedir?.. BOP Eş Başkanı!.. “Eş Başkan” asıl Başkana posta koyabilir mi?! Misal, İmralı’daki ne yapıyor?!! “Eş başkanları” arasında burnu kalkanların anında havasını alıyor!.. Eş başkanlık böyle bir emanet işidir, izinsiz zart zurta fırsat yoktur..
ABD Elçisi, bu fırsatla bize “devşirilip değiştirildiğimiz” konusunda uyarıda bulundu da milletçe bir arayışa falan yeltenmememiz için!..

Yazarın Diğer Yazıları