ABD ve İsrail'in elinde sadece PKK kaldı!

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, 2006 yılında "Yeni Orta Doğu için zaman geldi!" derken, "Büyük İsrail Devleti'ni kurmak için zaman geldi" demek istiyordu!

Çünkü Büyük Ortadoğu Projesi, 20'nci yüzyılın başında İngiltere'nin projesi olmakla birlikte, daha sonra ABD ve İsrail tarafından ele alınmıştı. ABD'de bu proje, W. Wilkie tarafından "Tek Bir Dünya" adı altında kitap olarak da ortaya konulmuştu. Kitap, 1951 yılında Türkiye'de de yayınlanmıştı.

İsrail de hemen ardından MOSSAD vasıtasıyla bir plan geliştirmişti.

***

İsrailli yazar Skhoma Nakdinon, 1948'den beri, MOSSAD'ın  Kuzey Irak'ta bazen İran ile bazen ABD ile bazen her ikisi ile birlikte hangi operasyonları yaptığını anlatır!

Nakdinon'un verdiği bilgiye göre İsrail'in Kürtler ile ilk temasını, geçmişte Osmanlı'ya ihanet eden Bedirhan'ın torunu Kamuran Ali Bedirhan, Paris'teki İsrail Büyükelçiliği'nde istihbarattan sorumlu yarbay Bin David ile görüşerek başlatmıştır.

Bedirhan, 1958'de Tahran'a yerleşti. Orada Lübnanlı politikacı Sami Sulh ile tanıştı. Sulh, Bedirhan'a, "Suriye, Irak ve Lübnan'ın federal birlik halinde birleşmesi, daha sonra bu birliğe Kürdistan, Hicaz, Yemen, Türkiye ve İran'ın katılması ve nihayet ilk fırsatta İsrail'in de birliğe dahil edilmesi" hakkında fikirlerini anlattı. Sulh, aynı planı daha önce Paris'teki MOSSAD temsilcisine sunmuştu.

Yani Büyük Ortadoğu diye karşımıza çıkan proje, 20'nci yüzyılın başında İngiltere'nin tasarladığı, 1958'de Sami Sulh ve Kamuran Ali Bedirhan'ın hatırlatmasıyla MOSSAD'ın geliştirdiği bir tasarımdır!

***

Merhum Aytunç Altındal, bana şöyle demişti:

"Kürt devleti kurulursa İsrail'in kolonisi olacak. Kendileri yönetmeye kalkarsa başlarına belâ olacak. Şimdi Türkiye'nin Güneydoğusu'nun rantını da İsrail yiyecek. Hedefleri bu! Niçin? Çünkü ABD, İsrail'i beslemekten bıktı artık. Bugün İsrail, ABD'nin verdiği parayla ayakta durmaktadır. O halde İsrail'e koloni lazım ki ayakta kalabilsin.

Kaynak nedir? Petrol, su ve tarım ürünleri? Kaynak nerededir? Türkiye'dedir! O halde o bölgeyi kolonileştirmesi gerekmektedir. Büyük Orta Doğu projesi ile Türkiye'nin kendi kaynakları ile İsrail ve Ermenistan'ı beslemesi mecburiyeti getiriliyor. Bunun başkenti neresi? İstanbul! Bunu nasıl sağlayacaklar? En yakın zamanda Montrö Antlaşması'nı da gündeme getirecekler ve Boğazlar'ın kontrolü uluslararası bir komisyona devredilecek."

***

O yıllarda, Boğazlar'ın kontrolünün uluslararası bir komisyona devredilmesi ünlü bir iş adamı tarafından gündeme getirilmişti. Hem de Karadeniz'de dolaştırılan Venizelos gemisinde!

Büyük Orta Doğu Projesi gibi bir de "Doğu Akdeniz Birliği" gündeme getirilmişti.

MHP'nin 2002 seçim bildirgesinde "Türkiye, Ürdün, İsrail, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan ve Filistin'in yer alacağı, 'Doğu Akdeniz Birliği'nin oluşturulması için girişimde bulunulacaktır." deniliyordu!

Avrupa Birliği Komisyonu'nun 6 Ekim 2004 günü açıklanan Türkiye İlerleme Raporu'nda da Türkiye'nin üyeliğinden sonra Dicle ve Fırat havzalarındaki barajların ve sulama tesislerinin uluslararası yönetiminden söz ediliyordu. Aynı cümlenin içinde İsrail ve diğer bölge ülkelerinin de adları geçiyordu!

Vaktiyle, Suriye'nin İsrail'e su vermesi karşılığında, Türkiye'nin Suriye'ye ek su vermesi önerilmişti! Özetle, Orta Doğu'daki bütün projelerin ardında İsrail vardı.

***

Irak hükümeti, Türkiye ve İran ile mutabakat halinde bu girişime şimdilik son veriyor. Irak ordusu, 2003 yılındaki Irak toprağı olan her yeri kurtarmak kararlılığında. Barzani tükendi!

ABD, İngiltere ve İsrail ise Orta Doğu dedikleri yerde PKK ve IŞİD ile baş başa kalmış durumda! IŞİD'i saymazsak tek kozları PKK!

Yazarın Diğer Yazıları