"Adalet Yürüyüşü"nün adını neden değiştirdiler?

"Adalet Yürüyüşü"nün adını neden değiştirdiler?
Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet yürüyüşünün ismini bazı medya organları farklı iletiyor."Adalet yürüyüşü" yerine, “İstanbul Yürüyüşü” diyen NTV’nin ardından, CNNTürk ve Anadolu Ajansı da "adalet yürüyüşü" ifadesini değiştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü 15. gününde.. Yürüyüşe ilişkin haberler medyada yer buluyor; ancak bazı medya kuruluşlarında Adalet Yürüyüşü'nün adı farklı veriliyor. 

İlk günlerde NTV'nin yaptığı değşiklik dikkat çekmişti. NTV "Adalet Yürüyüşü" demek yerine "İstanbul Yürüyüşü" ifadesini kullanmıştı. 

Bu kez benzer bir değişiklik de CNNTürk'ün internet sitesinde dikkat çekti. CNNTürk'ün haber portalı da ilgili haberlerinde yürüyüşü "İstanbul Yürüyüşü" olarak isimlendirdi. 

Öte yandan devletin haber ajansı olan Anadolu Ajansı'nın isimlendimesi de dikkatlerden kaçmıyor. Anadolu Ajansı yürüyüşü "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine Ankara'dan İstanbul'a başlattığı tepki yürüyüşü" olarak adlandırmayı tercih ediyor. 

İlk günden bu yana "Adalet Yürüyüşü" ifadesine yer vermeyen ajans "Tepki Yürüyüşü" vurgusu yapıyor. 

 

İlgili Haberler