Adını Türk bayrağına işleten AKP’li Belediye Başkanı yeni bir bayrak skandalıyla gündemde

Adını Türk bayrağına işleten AKP’li Belediye Başkanı yeni bir bayrak skandalıyla gündemde
Adını ve soyadını Türk bayrağına işletip makam odasına asan AKP’li Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler yeni bir bayrak skandalıyla gündemde.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- AHMET PASİNLİOĞLU

Tokat’ın Turhal ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı İlker Bekler yeni bir skandalla gündemde. Bekler, daha önce ismini ve soy ismini Hilal ve ay şeklinde Türk bayrağına işletip makam odasına asmıştı. Başkan yine bir Türk bayrağı skandalıyla gündemde.

3 AYDIR BAYRAĞI YERİNE ASMADILAR
Turhal Yenişehir İskele Tepesi’ndeki “Şehitler Ölmez” yazısının yanında yer alan Türk bayrağı 3 aydır indirildiği yerine asılmadığı öne sürüldü. Neden indirildiği bilinmeyen Türk bayrağının halen yerine asılmamış olması tepki çekerken “Kültür Evini” de binlerce lira harcayarak ikinci bir başkanlık makamı yaparak eleştirilerin hedefi olmuştu. Başkanın, tüm idari birimlerin olduğu Turhal Belediye binasından makamını ayırıp bahçesinden, iç dekorasyonuna, binanın girişinden, özel araç park yerine kadar özen gösterip yaptırdığı “ikinci başkanlık makamı” da vatandaşlardan tepki çekmişti.

BAŞKANLA GÖRÜŞTÜRMEK İSTEMEDİLER
Skandallarla ilgili YENİÇAĞ’ın ulaştığı belediye yetkilileri, başkanla bizi görüştüremeyeceklerini, soruları kendilerinin başkana iletip bize geri dönüş sağlayacaklarını belirtti. Ancak haberi yayına hazırladığımız şu ana kadar gazetemize herhangi bir dönüş sağlanmadı.

BAYRAK KANUNUNDA CEZASI VAR
Türk Bayrağı Kanunun ikinci maddesinde şu ifadeler yer alıyor:
Türk Bayrağı, bu Kanuna ekli cetvelde gösterilen şekil ve oranlarda olmak kaydıyla beyaz ay - yıldızlı albayraktır.”

Kanunun 8.maddesinde ise şu ifadeler yer alıyor:

Bu Kanuna ve çıkarılacak yönetmeliğe aykırı olarak Bayrak yapmak, satmak ve kullanmak yasaktır. Bu yasağa aykırı olarak yapılan Bayraklar o mahallin yetkili amirlerince toplatılır. 

Bu Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlara, fiilleri suç oluşturmadığı takdirde mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi uyarınca idarî para ceza verilir.”

 

 

Türk bayrağının eski halinde yerli yerinde durduğu görülürken 3 aydır ise indirilen bayrak yerinde yok.

İlgili Haberler