Yeniçağ’ın haberi sonrası AKP’li belediye Türk bayrağını yerine astı. Belediye neden orada olmadığını açıkladı

Yeniçağ’ın haberi sonrası AKP’li belediye Türk bayrağını yerine astı. Belediye neden orada olmadığını açıkladı
Yeniçağ’ın Tokat Turhal’da İskele Tepesi’ndeki bayrağın çıkarıldığı yere 3 aydır bayrağın geri konulmamasını gündeme getirmesi sonrası bayrak direğe telle bağlanıp yerine asıldı. Konuyla ilgili konuşan başkan yardımcısı Konuk, “Bugün ekiplerimiz sizin haberinizden önce bayrağı yerine dikmek için tepeye gitmiş bulunuyordu. Dediğim gibi bayrak direğinin tadilatı yapılamadığı için direk kökünden sökülerek bayrak telle bağlanıp tekrar direk yerine dikildi” dedi.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Tokat’ın Turhal ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı İlker Bekler ile ilgili iddialara başkan yardımcısı İbrahim Konuk cevap verdi.

“TELLE BAĞLANIP YERİNE ASILDI”
Turhal Yenişehir İskele Tepesi’ndeki “Şehitler Ölmez” yazısının yanında yer alan Türk bayrağı 3 aydır indirildiği yerine asılmadığı iddialarına cevap veren başkan yardımcısı Konuk, “3 aylık değil 10 günlük bir mevzu. Bayrak direğinin üstündeki aparat kopmuş durumda. İçten mekanizmalı olduğu için direği parçalara ayırmak gerekiyor tadilat için. Bu nedenle 10 gündür bayrak yerinde değildi. Ancak bugün ekiplerimiz sizin haberinizden önce bayrağı yerine dikmek için tepeye gitmiş bulunuyordu. Dediğim gibi bayrak direğinin tadilatı yapılamadığı için direk kökünden sökülerek bayrak telle bağlanıp tekrar direk yerine dikildi. Yer çok rüzgar alan bir yer olduğu için tekrar direği değiştirmemiz gerekecek. Bayrağın çok daha büyüğünü bölgeye dikeceğiz” dedi.

AY YILDIZLI SOY İSİMLİ BAYRAK CEZAEVİNDEN HEDİYE
Belediye başkanı Bekler’in ismini ve soy ismini Hilal ve ay şeklinde Türk bayrağına işletip makam odasına asmasıyla ilgili konuşan Konuk, “Cezaevindeki bir mahkum tarafından başkanımıza armağan edilen hediyenin bu kadar büyütülmesine bir anlam veremedik. Çünkü o resim sosyal medyada yayınlanana kadar o odaya 3 binden fazla ziyaretçi gelmiştir. Ancak olay o kadar büyüdü ki o resmi oradan kaldırdık. Kimse böyle olaylar üzerinden bizim bayrak sevgimizi sorgulamaya çalışmasın” dedi.

“KÜLTÜR EVİNİN KİRASI ÖDENMİYORDU”
Kültür Evi’ne yapılan başkanlık makamıyla ilgili de konuşan Konuk, “Atıl durumdaki yeri bizden önceki belediye başkanı Kültür Evi olarak yaptırdı. Alt katı önce restoran olarak kullanılan yer kira borcunun ödenmemesi sonrası başka bir işletmeciye devredildi ve o da orayı kafe olarak kullandı. Ancak yeni başkan geldiğinde kafenin de borçları vardı. Kullanılmayan malzemelerin falan üst katta kültür evi olarak kullanılan yerde depolandığı bir durum söz konusuydu. Biz de üst katı önce nikah memurluğu olarak kullandık. Ancak vatandaşlardan yoğun talep gelmesi sonrası yetersiz kalan binayı tadilat yaparak komple belediyeye tahsis ettik. 1960’dan kalma belediye binasında faaliyet gösteren halkla ilişkiler, basın yayın, zabıta ve yazı işlerini taşıdık” dedi.

Haberimiz sonrası belediye ekipleri bayrağı telle direğe bağladı. 

İlgili Haberler