Ağlara takıldı bir günde milyoner oldu. Balık ağını temizlerken buldu

Ağlara takıldı bir günde milyoner oldu. Balık ağını temizlerken buldu
36 yaşında yoksul bir balıkçı, ailesiyle beraber ağına ağa takılan deniz kabuklarını ayıklarken servet değerinde salyangoz kabuğu içinde turuncu inci buldu. Ailenin başına talih kuşu konarken; söz konusu inciye Çinli bir iş adamının inci için 250 bin sterlin yani yaklaşık 2 buçuk milyon TL teklif ettiği söylendi.

Milliyet’te yer alan habere göre, dünya Tayland’ın güneyinde meydana gelen olayı konuşuyor. Taylandlı yoksul bir balıkçı, ailesi ile beraber ağına takılan deniz kabuklarına ayıklarken, salyangoz kabuğu içinde turuncu inci buldu.

Açılan kabuğun içinde Melo Melo olarak bilinen ve deniz salyangozları tarafından oluşturulan portakala benzeyen bir inci bukdu. İstiridyelerin içinden çıkan geleneksel incilerden farklı olan büyüleyici Melo Melo'nun ağırlığı 7.68 gram olarak ölçüldü.

Birkaç gün önce tuhaf bir rüya gördüğünü söyleyen Taylandlı balıkçı, rüyasında sıra dışı pahalı bir taş bulduğunu söylüyor:

"Beyazlar içindeki uzun bıyıklı yaşlı bir adam bana bir hediye alabilmem için sahile gelmemi söyledi. Bence rüyamdaki adam portakal inciyi bulmama neden oldu.”

SERVET DEĞERİNDE

Tayland’ın bir başka eyaletinden gelen bir zengin bir işadamı inci için yaklaşık olarak 1 milyon Baht teklif etti. Ancak aile bu parayı kabul etmedi. Tayland içerisinden bir başka lüks parça koleksiyoncusu ise teklifi 5 milyon bahta çıkardı ancak Niyomdecha ailesinin kararı değişmedi.

Turuncudan kahverengiye kadar çeşitli renklerde olabilen Melo incilerinin en pahalısı, tahmin edilebileceği gibi portakal rengi. İnciler, çoğunlukla Güney Çin Denizi ile Andaman Denizi kıyılarında bulunuyor.