Ahmet Davutoğlu kritik planı açıkladı. Erdoğan’a oy kaybettirecek hamle

Ahmet Davutoğlu kritik planı açıkladı. Erdoğan’a oy  kaybettirecek hamle
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Gazeteci Fikret Bila, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Bila, Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.

Son zamanlarda Davutoğlu''nun Millet İttifakı ile sorun yaşadığına yönelik iddiaları Fikret Bila kendisine sordu.

"MİLLET İTTİFAKI''NIN İSMİ DEĞİŞSİN" DEDİ Mİ

Bila, iddialar ile ilgili yazısında şunları söyledi:

"Davutoğlu’nun Millet İttifakı isminin değiştirilmesini istediği de iddia edildi.

Davutoğlu’na dünkü görüşmemizde bu iddiaları sordum.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’le yaptığı görüşmelerde bu konuların hiç konuşulmadığını ve herhangi bir koşul da öne sürmediğini söyleyerek şu yanıtı verdi:

“Tamamı gerçek dışı iddialar. Sayın Kılıçdaroğlu’yla da Sayın Akşener’le de tümüyle Türkiye’nin gelecek vizyonunu konuştuk. Ben her iki liderle de görüşmelerimden çok memnun ayrıldım. Onlar da memnuniyet ifade ettiler. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili olarak yaptığımız fikir alış verişinde düşüncelerimizin yakın olduğu da anlaşıldı. O görüşmelerde cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, kabine oluşumu, partilerin milletvekili sayısı, temsili gibi konular hiç açılmadı. Bu tür haberlerden, yazılardan anlıyorum ki muhalefet liderleri arasında bir sorun varmış, koşullar dayatılıyormuş, pazarlık yapılıyormuş gibi bir hava yatmaya çalışıyorlar. Aslında bunu istiyorlar. O nedenle böyle yazıyorlar. Ama gerçek onların yazdığı gibi değil. Yazılanlar külliyen gerçek dışı.”

DAVUTOĞLU''NDAN MUHALEFET CEPHESİNİ GENİŞLETME ADIMLARI

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Millet İttifakı’nın daha geniş şekilde yapılandırılması konusunda olumlu bir izlenime sahip olduğunu belirterek, ittifak hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

“İttifak sadece seçim ittifakı olmamalı, kalıcı olmalı. Seçimden sonra da devam etmeli diye düşünüyoruz. Toplumu ikna edecek ortak bir zihin yapısı oluşturulmalı. Tanzimat’tan beri var olan ana siyasal damarları kucaklamalı diye düşünüyorum. Biz bunları konuştuk. Tarihimizden gelen ve bugün de var olan ana damarlar nelerdir? Bir batılılaşmacı, modernleşmeci, seküler bir damar var. Muhafazakar bir damar var. Milliyetçi, ulusalcı damar var. Bir de liberal damar var. Bu damarlar arasında da geçişkenlikler var. CHP’de muhafazakar partilerden gelenler var. Abdüllatif Şener var, Mehmet Bekaroğlu var. İlhan Kesici var. Bizde de CHP’den gelen arkadaşlar var, başka partilerden gelen arkadaşlar var. Böyle bir yapı ortak çalışmayı, ortak yapılanmayı kolaylaştırıyor. Bu amaçla ittifakta bu akımların hepsi olmalı düşüncesindeyim.”
 

İlgili Haberler