Ahmet Davutoğlu'ndan flaş iddia: Yağmur gibi yağan zamlarla onları besleyecekler

Ahmet Davutoğlu'ndan flaş iddia: Yağmur gibi yağan zamlarla onları besleyecekler
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından video paylaşarak zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Bu zamlarla halktan alacağı paralarla “hazine garantili katmerli faiz” vaat ettikleri rantiyeyi besleyecekler” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video paylaştı. Davutoğlu, yeni yılın ilk gününde üst üste gelen zam yağmuruyla ilgili eleştirilerde bulundu.

Davutoğlu videoda, zamların ''akıl ve mantıkla izah edilemeyeceğini'' belirterek "İki yüzlü iktidar herkese dolar düştü indirim yapın diyor, kendisi zam derdinde! Yeni yılda, eskiyen iktidar gidecek!" dedi

"RANTİYEYİ BESLEYECEKLER"

Ahmet Davutoğlu, Twitter''dan yaptığı videolu paylaşımda iktidarı eleştirdi. Yapılan zamlara tepki gösteren Davutoğlu, paylaşımına şu notu düştü:

"Bu zamlar, akılla, mantıkla izah edilemez! İki yüzlü iktidar herkese dolar düştü indirim yapın diyor, kendisi zam derdinde! Dahası bu zamlarla halktan alacağı paralarla “hazine garantili katmerli faiz” vaat ettikleri rantiyeyi besleyecekler! Yeni yılda, eskiyen iktidar gidecek!"

Videoda Davutoğlu''nun öne çıkan sözleri:

"İktidar kendi hatalarının doğurduğu açıkları gidermek için bir gece yarısı herkes yeni yıla girme mutluluğunu yaşarken, hemen hemen her alanda büyük oranlı zamlarla hepimizin dünyasını kararttı. Benzine, motorine, elektriğe, doğalgaza, köprü geçişlerine gelen zamlar hiçbir mantıkla, akılla, adalet duygusuyla izah edilemez. Enflasyon yüzde 20’lerde olduğunu iddia eden iktidar, zamlar geldiğinde yüzde 50’lerden yüzde 130’lara kadar yükselen zamlarla milletin belini iyice büktü.

Bu, iktidarın iş bilmezliğini, bu iktidarın samimiyetsizliğini ortaya çıkaran bir tablo. Bu kararlar 3 şeyi ortaya koydu. Birincisi, doları 18 liraya kadar çıkaran ve bu sorumluluğu taşıyan iktidar, doları 11 lira seviyelerine indirdiğinde büyük bir zafer ilan etmişti. Sanki Ekim ayında 8 lira civarında olan doları, 18 liraya çıkaran onlar değilmiş gibi. Şunu söylediler herkese, ‘mademki dolar düştü, dolarla birlikte gelen zamlar da ortadan kalkmalı…’ ve şirketlere üretici firmalara, marketlere, esnafa herkese çağrıda bulundular ‘indirim yapın’. Dün gece iktidarın ikiyüzlü politikaları bir daha ortaya çıktı. Herkese dolar düştü bahanesiyle indirim yapmasını söyleyen iktidar, kendisi dolardaki düşüşü bırakın herhangi bir izana sığmayacak zamlarla birlikte bir kez daha ikiyüzlülüğünü ortaya koydu.

Buradan bütün halkımıza sesleniyorum, bu zamlara rağmen asla ümitsizliğe kapılmayın. Yeni yılla birlikte, eskiyen iktidar da gidecek. Yeni bir yıla iktidarın eskiliğinin bir kez daha ortaya çıkması dolayısıyla hep beraber kararlı ve birbirimize omuz omuza vererek güven içinde girmeliyiz.

Milleti zamlara boğan, rantiyecileri kâra boğan bu iktidar gidecek adaletle, demokrasiyle, refahla, eşitlikle ve siyasi ahlakla geleceğe yürüyen gelecek kadroları milletin ufkunu aydınlatmak üzere gelecek."

 

İlgili Haberler