AKP ülkeyi 'Kolay' ! idare ediyor

Evet, AKP ülkeyi  “Kolay” ! idare ediyor. Terörden kurtulmak için, terörist ile süreç başlatıyor, Anayasayı yapmayı, terörist başı ve patronu ABD’ye bırakıyor.

 


***

 


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu geçenlerde öyle bir beyanat verdi ki evlere şenlikti, düşman başına idi, ne desem o beyanatı anlatamayacak.
Suriyeli mülteciler işini tahlil ederken mealen diyor ki; bu işin sevabı onlara mükafat olarak geri dönecekmiş. Mesela orada binlerce çocuk doğmuş, harcanan 600 bin dolar kat kat bize dönecekmiş. Nasıl dönecek bize, cevap bulabiliyor musunuz?..
Sevap konusunda söylediklerine bir diyeceğim yok, peki 70 bin Suriyelinin ölmesine sebep olan Türk hükümeti sevap mı almış oluyor?
Devlet bu kadar kolay mı yönetilir? Yanlış ve veballi Suriye, Libya, Irak savaşlarından sevap almak mümkün müdür?

 


***

 


Adamları kaçır, 1 yıl tut, sonra serbest bırak gösteri yap ve teşekkür al. Bu yanlış tutuma sebep olan hükümetimiz, olan biteni görmüyor mu? Kaçırdıkları adamları bize tutanak ile teslim ediyorlar, kim bilir orada mağaralarda ne kadar eğitim yaptırdılar, burada bize teselli verici olan tek şey uzman çavuşun balkonuna astığı bayrak ve sıkmadığı terörist eli idi. AKP yönetme adı altında bütün sorunların çözümüne zarara veriyor.
Buna karşılık işçilerden, öğretmenlerden, sağlıkçılardan örgütlü çiftçilerden, talebelerden sonra ayağa kalkanlar, 2B’den zarar gören köylüler oldu. En önde de köylü kadınlar, onları seyrederken sevinç duyuyorum, değişmez üniforma ile şalvarları, baş örtüleri, yelek ve hırkaları ile, sağlam ve gürbüz yapıları ile koşuyor ve bağırıyorlar. Atatürk’ün efendi dediği insanlar bunlar, uyanış onlar ile tamamlandı.

Yazarın Diğer Yazıları